Candida Dieet

Het Candida Dieet, wat is dat en waar bestaat het Candida Dieet uit?

Het Candida Dieet is een voedingspatroon waarbij glutensnelle suikers zoals snoepjes en chocolade, koolhydraten  zoals pasta, gewoon brood, cake en taart, schimmelhoudende producten zoals champignons, brie en roquefort, varkensvlees, melkproducten van de koe zoals melk en vla, fruit en broodbeleg zoals boterhamworst, hageslag en kaas worden afgeraden om te eten. Daarnaast worden de volgende dranken ook afgeraden frsidranken zoals cola en spa & fruit, fruitsappen (zowel vers als uit pak) zoals sinaasappelsap en dubbeldrank, alcohol en caffeïne.
Een Candida-Infectie kun je op verschillende manieren vóór zijn of beëindigen. Het Candida Dieet is daar het belangrijkste voorbeeld van.

Candida Dieet

Er staat wel dieet geschreven maar waar het eigenlijk op neerkomt is een verandering van je voedingsstijl. Voordat ik met het Candida Dieet begon, bestond mijn voedingspatroon uit cornflakes of cruesli met yoghurt of melk voor het ontbijt, als lunch een sandwhich, en het diner was vaak een pasta, rijst, aardappel of pannenkoek maaltijd. Ik was en ben nog steeds dol op koolhydraten en suikers. Ook al denk je weinig suikers binnen te krijgen, het zit in meer producten dan je denkt. Het brood wat je in de supermarkt of bij de bakker koopt, chips met een smaakje, een conserveringsmiddel vermomd als e-nummer, groenten uit een potje of blik. Naar mijn ervaring is alles (op noten na) wat je in de middenpaden van een supermarkt koopt aan levensmiddelen een product met suiker of zetmeelrijk. Hoog tijd dus om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Om het je makkelijk te maken staat hieronder een overzicht van de fases die je kunt doorlopen.

Fases op weg naar een Candida Vrij Leven

Fase 1 De grote Candida-Infectie Schoonmaak

Een grote schoonmaak om de afvalstoffen uit je lichaam te spoelen
In deze fase is het héél belangrijk om rekening te houden met de Candida Die-Off Symtpomen.
Wil je jezelf behoeden van een terugval omdat de Candida Die-Off je parten speelt kijk dan eens naar Alternatieve Detox Methoden bij Candida. Deze oude remedies werken heel goed als aanvulling op het Candida Dieet en ter voorbereiding hierop.
Verslaafd aan suiker? Hou tevens rekening met alle suikersoorten die er bestaan. Het zijn er nog al wat en vaak kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit overzicht vind je informatie over Candida en Suikersoorten. In het Candida Dieet kun je het 't beste houden op stevia, xylitol, grapefruit, citroen, zure appel en bessen.

Fase 2 Het Candida Dieet

Begin met een strict Candida Dieet. Je voeding is de basis en het is daarom belangrijk om te weten waar je  in je maaltijden rekening mee moet houden.Voor inspiratie kun je soms wel wat  ideeën voor recepten gebruiken. Ik plaats op deze pagina mijn Candida Dieet Recepten.

Fase 3 Verrijk je Darmflora

Tijdens het Candida Dieet ga je beginnen met het aanvullen van probiotica en schimmelwerende middelen om je darmflora een boost te geven en gezond te houden

Fase 4 Voedingsmiddelen Herintroduceren

Voeding om te herintroduceren
Na een periode waarin je het Candida Dieet hebt gevolgd kun je weer bepaalde voedingsmiddelen herintroduceren. In dit artikel kun je de voedingsmiddelen voor herintroductie weer vinden.

Aanvullende behandel strategieën:

Wat kun je eten tijdens het Candida Dieet?


Af te raden voedingsmiddelen als je Candida hebt
Voeding die je beter kunt vermijden

Voeding die je het beste kan eten als je Candida hebt
Een lijst met voedingsmiddelen die je het beste kan eten bij een Candida Infectie

Opkikkers voor je Immuunsysteem bij Candida

Candida Dieet Recepten
Op deze pagina vind je een overzicht met recepten die je kunt toepassen in het Candida Dieet. De recepten zijn suikervrij, glutenvrij en op kefir na bevatten ze geen koemelkproducten.

Het begrip Candida-syndroom heeft veel mensen een grote dienst bewezen. Ook al hebben zij mogelijk nooit Candida gehad, veel mensen genazen. Dus wat let je, je kunt vandaag nog beginnen met het Candida Dieet.