6 manieren om candida in je mond te behandelen

Kokosnootolie en Candida
Kokosnootolie in de strijd tegen Candida
Gescheurde mondhoeken, spruw, slechte adem, witte aanslag op je tong, vieze smaak, en hoofdpijn. Het wordt ook wel orale candidiasis genoemd.
Je poetst iedere dag twee keer je tanden maar toch durf je niet met je gezicht bij de ander te komen omdat je bang bent dat hij of zij je slechte adem ruikt.
Er is een oplossing om schimmels in je mond tegen te gaan of te voorkomen.

Hoe wordt orale Candidiasis behandeld?
De eerste stap in het behandelen van een Candida-Infectie in je mond is door je 'chronische' Candidiasis aan te pakken. Deze schimmelinfectie is de oorzaak van de overgroei aan Candida in je mond. Door de verschillende stadia van het Candida Dieet te doorlopen kun je beide problemen oplossen. Dit betekent goede probiotica, een aantal schimmelwerende middelen en een strict Anti Candida Dieet.

De oplossing voor Candida in je mond:
Zorg voor een aantal goede basisproducten in huis zoals een tandpasta zonder sls, kokosnootolie, tea tree olie, maak je eigen tandpasta, en spoel en trek je  mond eens door met wat oilpulling of etherische oliën.

Hoe Behandel je Candida in je Mond?

1. Zelf tandpasta maken
Vele tandpasta’s zitten vol junk, onbegrijpelijke dingen die je beter niet in je mond aanbrengt. Zelfs veel natuurlijke tandpasta’s bevatten een massa sorbitol om de rommel die ze bevatten te camoufleren.
Maar je kunt prima je eigen tandpasta maken. Die bestaat uit 1 eetlepel kokosnootolie, 5 druppels tea tree olie, 5 druppels japanse pepermunt olie, 3 eetlepels baking soda (die haal ik bij de aziatische toko) en wat stevia en zout. Hij bevalt uitstekend.

2. Zorg voor een voorraad in huis als je geen tijd of zin hebt
Waar kan ik een tandpasta zonder SLS vinden?
Zelf gebruik ik Tea Tree Tandpasta van Urtekram als ik geen tijd of zin heb om mijn eigen tandpasta te maken of aan oil pulling te doen.
Ik ben lang op zoek geweest naar een tandpasta waar sowieso geen SLS in zit. SLS is sodium lauryl sulfate en dat wordt ook gebruikt om motors te ontvetten in auto's. Daar gaat onze tandpasta zo van schuimen. Maar het is een ontzettend sterk en chemisch goedje wat ook in onze shampoo's zit. Dat is tevens de reden waarom ik een natuurlijke shampoo gebruik.

3. Kokosnootolie en Tea Tree Olie in de strijd tegen Schimmels
We wisten het natuurlijk al dat kokosnootolie gezond is maar er is nu ook wetenschappelijk bewijs voor. Kokosnootolie voorkomt tandbederf.
De wetenschappers hebben ontdekt dat kokosnootolie de groei van streptokokken tegengaat. Streptokokken is een belangrijke oorzaak van gaatjes en tandbederf. Tandbederf treft ongeveer 60 tot 90 procent van de kinderen in geïndustrialiseerde landen. Het onderzoeksteam van het Athlone Institute of Technology in Ierland bestudeerde het effect van kokosnootolie, plantaardige olie en olijfolie in hun oorspronkelijke staat en wanneer ze behandeld werden met enzymen, in een proces dat vergelijkbaar is met de spijsvertering. Vervolgens werd gekeken naar het effect dat de oliën hadden op de bacteriën. Kokosnootolie bleek de bacteriën te doden. Volgens de onderzoekers is kokosnootolie dan ook een aantrekkelijk alternatief voor de huidige chemische toevoegingen aan tandpasta's en mondspoelingen.
Een beetje kokosnootolie met wat tea tree olie kun je ook gebruiken om je tanden mee schoon te poetsen.

4. Oilpulling
Wat je ook kunt doen, is 's ochtends (en eventueel 's avonds) spoelen met kokosnootolie. Dat noemen ze ook wel oilpulling. Dit is een manier om een heleboel opgehoopte bacteriën uit je mond te trekken.

5. Mondspoelwater met Etherische oliën
Voeg 2-3 druppels tea tree, pepermunt of kruizemunt olie toe aan water en je hebt een mondspoelmiddel dat de Candida in je mond verwijderd en je ook een frisse adem geeft. Je kunt ook een combinatie van etherische oliën maken. Mix het mondspoelwater door je mond zoals je dat ook bij een normaal mondspoelmiddel zou doen en zorg ervoor dat je het uitspuugt en niet inslikt. Deze mondspoelwaters zijn mild voor je lichaam en je kunt ze een paar keer per dag gebruiken. Nadat je infectie in je mond is verdwenen kun je hier ook mee doorgaan, om te voorkomen dat het weer terugkomt.

6. Het Candida Dieet
Als je last hebt van Candidiasis in je darmen kun je ook een slechte adem krijgen. Om hiervan af te komen is het belangrijk om het Candida Dieet te volgen, De problemen in je darmen moeten eerst opgelost worden, dan gaat je slechte adem ook weg.

Heb jij nog tips voor een frisse adem en een gezonde mond zonder schimmels? Laat ze hieronder achter in de comments.

Verwante onderwerpen:
Oilpulling en Candida (oilpulling met kokosnootolie)
Quinoapap (onder andere met kokosnootolie)

Voor verzorgingsproducten, voedingssupplementen, ingrediënten voor je candida recepten en meer producten die je kunnen helpen van je schimmelinfectie af te komen, kun je kijken op de Candida winkel Candidawijzer

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/gezonde-en-mooie-tanden/nieuws/8978/kokosnootolie-voorkomt-tandbederf

Geen opmerkingen: