Waarom helpt Pau d Arco Thee tegen Candida?

Om schimmelinfecties tegen te gaan ben ik altijd op zoek naar antischimmel middelen. Pau d Arco is zo'n anti schimmel middel tegen Candida. Maar wat is Pau d Arco eigenlijk en hoe helpt pau d arco thee tegen Candida?
pau d arco thee candida
Pau d Arco thee tegen Candida


Wat is Pau d Arco?
Pau d Arco (officieel geschreven als Pau d'Arco) of Lapacho is een boom uit de Amazone. Hij staat bekend om zijn duurzame hardhout dat goed bestand is tegen schimmels en vraat. De Indianen ontdekten de goede
werking van Pau d Arco al eeuwen geleden en gebruiken het kruid bij de meest uiteenlopende ziektebeelden. Inmiddels zijn er verscheidene wetenschappelijke onderzoeken gedaan die de brede werking van Pau d Arco onderschrijven. De onderzoeken hebben met name aangetoond dat de boom werkzaam is tegen verschillende infecties van bacteriĆ«n, schimmels, virussen en parasieten. Tevens heeft  Pau d’Arco pijnstillende eigenschappen. Omdat we erachter komen dat antibiotica een steeds lager effect hebben en slecht zijn voor onze weerstand zijn we op zoek naar natuurlijke antwoorden. Pau d arco wordt komt uit Paraguay, Brazili:e en ArgentiniĆ«. Door het slechte transport en de opslag mogelijkheden in het verleden is dit bijzondere kruid een beetje in de vergetelheid geraakt maar maakt momenteel weer een coming back door.

Hoe werkt Pau d Arco?
De werking van pau d arco is dubbelop als het op Candida aankomt. Ten eerste helpt het kruid om de darmen beter te laten doorspoelen. Niet genoeg om diarree te veroorzaken maar genoeg om 'oude' ontlasting en Candida los te krijgen.
Ten tweede werkt pau d arco als een sterk antischimmel middel. Het bevat verschillende stoffen zoals lapachol, xyliodone en verschillende napthaquinones. De meest belangrijke van deze is lapachol, waarvan is aangetoond dat het de groei van Candida tegen gaat.

Volgens een onderzoek uit 2007 naar Lapachol heeft lapachol aanzienlijke effecten tegen Candida albicans, Candida tropicalis en Cryptococcus neoformans. De antischimmelwerking van lapachol ligt in haar interactie met het celmembraam.

Hoe gebruik je Pau d Arco?
De makkelijkste manier om het te gebruiken is in de vorm van pau d arco thee. Er zijn ook capsules maar deze zijn niet zo effectief als thee.
De thee kook je minstens 20 minuten. Dan komen de werkzame stoffen los.
Je kunt pau d arco thee in theezakjes verkrijgen maar ook in losse thee.

Wie kan er beter geen Pau d Arco gebruiken?
Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.
Pau d arco heeft een anti klonten werking, mensen die antiklontenmiddelen gebruiken dienen hiermee rekening te houden. Er zijn geen andere interacties bekend met reguliere en natuurlijke geneesmiddelen

Bijwerkingen van Pau d Arco
Als je het in hoge doseringen gebruikt kan het soms het immuunsysteem verzwakken, hou je dosering daarom laag.

Probeer eens een kopje Pau d Arco thee tegen je Candida infectie, het smaakt nog lekker ook.

2 opmerkingen:

Angelika zei

De thee werkt inderdaad goed en ook al heel snel!
Vraagje: gebruik jij dezelfde theeblaadjes vaker, of gebruik je steeds nieuwe? Ik merkte dat het als het na het gerbuiken opgedroogd is (een dag later), het er het zelfde uit ziet als verse thee.
Koude thee van de dag ervoor hielp me niet, dus toch maar verse zetten elke dag.

candidadieet zei

Hoi Angelika, ik heb zelf nog niet eerder geprobeerd om de thee de dag erna nog een keer te gebruiken. Ik denk dat de werking van de stoffen beter hun werk kunnen doen als je het op dezelfde dag gebruikt. Misschien zou je wel een dubbele portie kunnen maken en er een icethee van maken voor de warme dagen :)