Candida Die-Off Symptomen

Een strict Candida Dieet is geen makkelijk taak om mee te beginnen en door Candida Die-Off symptomen kan het nog lastiger zijn. Op het punt dat mensen last krijgen van de Die-Off symtpomen komt vaak het moment waarop ze ook afhaken, dus is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Tijdens het Candida Dieet onstaan er een hoop Candida gistcellen die afsterven, de één heeft daar meer last van dan de ander. Je lichaam moet zich ook ontdoen van deze gistcellen en in de tussentijd kunnen zich een aantal van de volgende symptomen voor doen, ook wel Candida Die-Off genoemd:

Hoofdpijn
Moe
Duizelig
Misselijk
Gevoel van watten in je hoofd
Opgezette klieren
Opgeblazen buik
Constipatie
Diarree
Toegenomen gewrichts- en spierpijn
Verhoofde hartslag
Rillingen, zeer koude gevoelen
Jeuk, netelroos, huiduitslag
Zweten
Koorts
Terugkerende vaginale schimmelinfectie (jeuk, witte afscheiding)
Prostaat en bijholten infecties
Winderigheid
Keelpijn
Agressievere houding
Angstig
Depressiever
Algemeen gevoel van onbehagen terwijl je weet dat je gezond eet!

Als gistcellen snel afsterven, ontstaat er een die-off (ook wel Herxheimer Effect), deze die-off bestaat uit afvalstoffen die in je bloedbaan vrijkomen. Candida gistcellen laten zo'n 79 verschillende giftige afvalstoffen vrij in je bloedbaan, waaronder ethanol en acetaldehyde. Met name acetaldehyde heeft een groot aantal nadelige neveneffecten op je gezondheid.  Het kan je hersenfuncties beschadigen en zelfs hersencellen doen afsterven. Je endocriene, immuun en ademhalingsstelsel kunnen allemaal beïnvloedt worden, en het beschadigd ook de membranen van je rode bloedcellen, waardoor hun capaciteit om zuurstof te circuleren door het lichaam afneemt. Dit is van directe invloed op je hersenen, hierdoor kun je een beeld krijgen van hoe acetaldehyde gelinkt is aan Candida symptomen zoals moeheid en het gevoel van watten in je hoofd te hebben. Deze stoffen zoals acetaldehyde en ethanol veroorzaken allergische reacties en infecties die leiden tot een verscheidenheid aan ongewenste symptomen.

Candida Die-Off symptomen zijn per persoon verschillend, omdat een ieder verschillende graden heeft van de infectie. Als je hevige Die-Off symptomen hebt, neem dan een stapje terug in je behandeling door de hoeveelheid probiotica en antischimmelwerende middelen in hoeveelheid te verlagen. Via je lever worden de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. En door een hevige reactie van Die-Off symtpomen, betekent het dat je lever overbelast wordt.

Hoe ga je om met Candida Die-Off symptomen?
Soms voelen mensen zich slechter nadat ze gestart zijn met het Candida Dieet dan ervoor. Als dit gebeurt zijn mensen meestal geneigd om te stoppen met het Candida Dieet, omdat je het gevoel krijgt dat het niet goed voor je is, dat het dieet niet werkt, maar het is juist nu héél belangrijk om door te zetten als je van je Candida Symtpomen af wil zijn en je weer fit wil voelen het gevoel weer wakker te zijn, energie voor tien wil hebben.
De Die-Off symtpomen zijn meestal na een week of iets langer verdwenen. Maar er zijn een aantal dingen die de afvoer van giftige stoffen kunnen vertragen of versnellen.

Zweet
Naast je longen, darmen, nieren, en lever, is je huid een uitstekend ontgiftings orgaan. een aantal maal per dag zweten kan je lichaam sneller helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Je kunt bewegen, naar de sauna gaan, in een jacuzzi zitten, stoombaden nemen en een warm bad om dit te bereiken.

Verlaag of stop tijdelijk met schimmelwerende supplementen
Schimmelwerende middelen helpen bij het afbreken van de Candida gistcellen, die op hun beurt weer veel afvalstoffen vrijlaten die de Candida heeft geproduceert in de loop van de tijd. Als je je hoeveelheid schimmelwerende middelen verlaagt komen er ook minder afvalstoffen in je bloedbaan vrij en dus minder heftige reacties. als je je beter voelt kun je weer beginnen met het verhogen van de hoeveelheid.

Verlaag je hoeveelheid probiotica
Een kuur van goede probiotica helpt je darmflora met het aanvullen van goede bacteriën, de zuurheid van je maag weer te herstellen en geeft je immuunsysteem een boost. Probiotica zorgen minder snel voor Candida Die-Off symptomen dan schimmelwerende middelen, maar als je die-off symptomen hebt kun je tijdelijk hiervan ook de dosis verlagen.

Drink meer water
Als je je beter wil voelen, wil je zo snel mogelijk af van alle afvalstoffen in je lichaam. Die afvalstoffen kun je een duwtje in de rug geven door meer water te drinken. Water helpt je lichaam met het wegspoelen van afvalstoffen.

Doe het rustig aan en neem zoveel mogelijk rust
Stress kan zorgen voor uitputting van de bijnieren en de capaciteit van je lichaam om micro-organismen zoals schimmelinfecties tegen te gaan. Ontspannen en tijd voor jezelf nemen is daarom belangrijk, met namen in de beginfase van je Candida Dieet.

Probeer Alternatieve Detox Methoden bij Candida
Alternatieve of aanvullende detox methoden zijn bijvoorbeeld het borstelen van je huid, sauna's en warm-koud douches. Deze zorgen voor een verbetering van je bloedcirculatie en lymfatisch systeem. Ze helpen je bij het afvoeren van afvalstoffen die de Candida gistcellen hebben vrijgegeven.

Eet meer Vitamine C
Deze vitamine geeft je bijnieren een boost en helpt je immuunsysteem weer naar een gezonder niveau te tillen. Denk hierbij aan rode paprika, rozenbottel thee en spruitjes. Deze bevatten allemaal vele malen meer vitamine C dan bijvoorbeeld sinaasappels. Een glas sinaasappelsap bevat zo'n zes suikerklontjes en past daarom helemaal niet in je Candida Dieet.

Start langzaam met Supplementen
Als je ervoor hebt gekozen om supplementen te nemen dan kun je in de verleiding komen om in het begin een hoge dosis te nemen. Probeer het juist langzaam op te bouwen omdat het lichaam tijd nodig heeft zichzelf te ontdoen van de Candida Die-Off symptomen. Voer daarna langzaam de hoeveelheid op naar de aanbevolen dosis.

Conclusie
Met een beetje geduld, doorzettingsvermogen en deze tips, hoeven Candida Die-Off symtpomen niet het obstakel te zijn in een leven zonder Candida overgroei.
Onthoud dat je lichaam zichzelf wellicht jarenlang heeft aangewend aan de aanwezigheid van de Candida gistcellen, dus het zal ook een tijdje duren voordat je lichaam zichzelf heeft aangepast om Candida Vrij te zijn. Maar als het éénmaal zover is, is het ongelooflijk hoe ontzettend goed je je zal voelen.

Terug naar het Candida Dieet.