Alternatieve Detox Methoden bij Candida

De grote Candida schoonmaak gaat niet alleen maar om je voedingspatroon. Hieronder staan een aantal alternatieve 'ontgiftings' methoden die je naast meer reguliere wegen kunt proberen.
Het is belangrijk om te ontgiften tijdens het Candida Dieet omdat je hierdoor afvalstoffen loslaat die je kwijt kan raken door te ontgiften. Daarnaast helpt het ontgiften tegen de symptomen van de Candida Die-Off.

Oil pulling
Oil pulling is een uitstekende aanvulling op de behandeling van je Candida. Met oil pulling worden gifstoffen en bacteriën uit het lichaam verwijderd. Het is een eenvoudige, goedkope en effectieve behandeling die iedereen zelf kan toepassen. Je spoelt simpelweg olie rond in je mond gedurende een bepaalde tijd en dan spuug je het uit.
Lees hier meer over Oil Pulling en Candida.

Sauna
Een sauna nemen tijdens je Candida Dieet is zeer heilzaam. Het helpt een terugkomst van overgroei aan Candida gistcellen te voorkomen. Een sauna helpt het functioneren van het immuunsysteem. Door de stijging in lichaamstemperatuur kan een sauna de Candida ook inperken. Een goede sauna zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Let erop dat je sauna niet is behandeld met giftige chemicalien.
Drink voordat je de sauna in gaat water en nadat je eruit komt. Blijf er 15 tot 45 minuten in en let erop dat hij niet te heet voor je is. Als je heftig zweet binnen 15 minuten dan moet je de temperatuur omlaag zetten of een andere sauna opzoeken.
Lees hier meer over de Sauna en Candida.

Huidborstelen
Deze techniek is een uitstekende manier om Candida gistcellen te verwijderen door het lymfatisch systeem te stimuleren. Door ferme doch  milde borstelbewegingen over je huid verbeter je je bloedcirculatie waardoor je Candida gistcellen sneller weggaan.
Als eerste kun je bij je drogist een borstel kopen. De borstel moet natuurlijke haren hebben en een lang handvat zodat je ook bij je rug kan. Zorg dat je huid droog is voor gebruik. Veel mensen borstelen 's ochtends hun huid vlak voordat ze een douche nemen, zodat de dode huidcellen gelijk weggespoeld worden. Begin met het borstelen van je huid bij je voetzolen, terwijl je langzame, ronde bewegingen maakt. Ga langs je lichaam verder omhoog terwijl je richting je borstkast toe borstelt, maar vermijd gevoelige plekken op je huid.
Lees meer over Candida en Huidborstelen.

Wisseldouche Douche
Een hele goede manier om je immuunsysteem een boost te geven is door je douche met warm en koud water af te wisselen. Door de verbeterde bloedcirculatie worden candida gistcellen beter afgevoerd, kan het aantal witte bloedcellen toenemen en je immuunsysteem een boost krijgen.
Begin met 3-5 minuten warm water, gevolgd door een minuut of korter van koud water. Herhaal deze cyclus tenminste één maal. Een goed moment om een warm-koud douche te nemen is na lichamelijke inspanning of na gebruik van de sauna.
Lees meer over de Wisseldouche en Candida.

Beweging
Beweging is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid maar ook in de strijd tegen Candidiasis. Het activeert je lymfatisch stelsel en zorgt voor een toename van zuurstof in je bloeddoorstroming. Hierdoor krijg je een optimale conditie van je immuunsysteem en kunnen er meer Candida gistcellen afgevoerd worden.
Goed zweten helpt ook bij het verwijderen van afvalstoffen. Probeer minstens 3 maal, liefst 4 of 5 maal per week zo'n 45 minuten lang aan lichamelijke beweging te doen. Ga na het avondeten bijvoorbeeld een wandeling maken.
Lees meer over Lichaamsbeweging en Candida.

Terug naar het overzicht van Het Candida Dieet