Lichaamsbeweging en Candida

Lichaamsbeweging is een onderdeel in de behandeling tegen Candida die mensen vaak over het hoofd zien. Als je Candida Symtpomen je uitputten dan is lichaamsbeweging een essentieel onderdeel op weg naar een normale balans van Candida in je lichaam. Gebruik het als aanvulling op je dieet. Het helpt je niet alleen de Candida overgroei omlaag te brengen maar geeft je ook een moment vrij van symptomen zoals vermoeidheid en concentratieproblemen.

Lichaamsbeweging stimuleert het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van afvalstoffen. Als het lymfestelsel niet goed functioneert kunnen virsussen, bacteriën en schimmels opstapelen in je stelsel, zodoende vormt het een uistekend broed gebied voor Candida. Je lichaam bewegen bevorderd de circulatie van lymfevloeistof, waardoor indringers snel kunnen worden verwijderd voordat ze een probleem vormen.
Lichaamsbeweging helpt ook om de lever te onstoppen. Als de lever belast wordt kan je lichaam de Candida en de bijkomende afvalstoffen niet verwijderen. Lichaamsbeweging activeert de ontgifting van uitscheidingsorganen waardoor op een efficiënte wijze de dode gistcellen en afvalstoffen afgevoerd worden.
Tot slot geeft het bewegen van je lichaam een gevoel van welzijn en verminderd het stress.
Waarom is stress belangrijk? Stress veroorzaakt een verhoging van het cortisol niveau, waardoor je bloedsuiker spiegel omhoog gaat en je Candida gevoedt wordt. Dus door je stressniveau aan te pakken zul je ook een sneller genezingsproces in gang zetten.
Probeer zoveel mogelijk tijd buiten in de natuur door te brengen. Laat je lichaam bewegen en zweet de Candida eruit.
Maak beweging een deel van je genezingsproces maar ook van je toekomstige levensstijl. Je kunt gemotiveerd blijven door creatief te zijn en verschillende sporten en bewegingen te doen.

Begin met een stevige wandeling van 15 minuten, verhoog deze dan naar 30 minuten, uiteindelijk een uur lang en dat 5 à 6 dagen per week. Ga niet te rigoreus te werk, overmatige beweging kan stress op je bijnieren tot gevolg hebben en daardoor je immuunsysteem verzwakken. De truc is om gemotiveerd te blijven maar ook goed naar je lichaam te luisteren. Probeer cardio oefeningen te combineren met stressverlagende bewegingen zoals zwemmen, een mooie wandeling of ontspannende yoga.