Val je af tijdens het Candida Dieet?

Sommigen ervaren een aanzienlijk verlies van gewicht als ze op het Candida Dieet overgaan. Dit is voor veel mensen een mooie bijkomstigheid. Het Candida Dieet zit vol gezonde groenten, proteïnen en glutenvrije granen. Dus als mensen met Candida, stoppen met het eten van wereldgerechten uit pakjes, kant en klaar maaltijden, fastfood, brood en andere geraffineerde koolhydraten en suikers en overgaan op een meer gebalanceerd dieet valt het vet er gewoon op een natuurlijke manier af.

Maar als je al heel slank bent of in goede conditie en vorm, dan kun je te snel gewicht verliezen door het Candida Dieet. Als dit het geval is, dan kun je je calorie inname een boost geven en ervoor zorgen dat je niet te snel afvalt tijdens het dieet.

Hoe kun je je calorie inname verhogen?

Avocado
Avocado is eigenlijk een vrucht, wat normaal gesproken niet binnen het Candida Dieet past. Maar avocado bevat zo weinig suiker en zetmeel dat ze vaak worden aangeraden aan diabetici en mensen die gevoelig zijn voor suiker. Ze zijn rijk aan belangrijke vetzuren en proteinen, en bevatten 14 verschillende mineralen en vitamine C. Ze bevatten een laag verbrandings energie die de gehele dag duurt. Als je je calorie inname een boost wil geven probeer dan per dag 1 avocado te eten.

Noten
Noten zijn een goede bron van proteinen, vezels, vitamine B en vetten. Wees wel voorzichtig in je keuze voor noten; cashewnoten, pistache en pinda's hebben allemaal een hoog schimmelgehalte en kunnen je Candida verergeren. Kies bij voorkeur voor amandelen, deze bevatten veel voedingsstoffen en kunnen je goed voorzien in de calorieën die je nodig hebt. Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je geen schimmel binnenkrijgt week ze dan in water en wat citroensap. Kies voor ongebrande hele noten.

Kokosnootolie
Een snelle en makkelijke manier om je calorie inname een boost te geven, is door een paar eetlepels kokosnootolie per dag te nemen. Kokosnootolie heeft een hoge antischimmel werking en elke eetlepel bevat 120 calorieën. Je kunt het ook door gerechten doen. Bijvoorbeeld in dit heerlijke candida dieet ontbijt recept voor Quinoapap.

Meer suggesties voor een smaakvolle en simpele gerechten kun je vinden op Candida Dieet Recepten.