Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het Candida Dieet?

Aan een Candida Dieet beginnen is voor velen geen gemakkelijke weg. Voor veel mensen betekent het een ommekeer in hun levensstijl en je eetgewoonten kunnen compleet veranderen. Mensen met Candida kunnen dit ontmoedigend vinden, maar zie het Candida Dieet als een positieve wending. Het is tijd om gezonde veranderingen aan te brengen die je lichaam nodig heeft en om weer te stralen van de energie.
Er zijn een aantal punten waarop je je moet concentreren tijdens het dieet. Of je nu worstelt met het doorstaan van de Candida Die-Off of het laten staan van lekkernijen, onthou altijd je lange termijn doel en focus op wat belangrijk is, het terugkrijgen van een gezond en sterk lichaam.

Focus op wat nodig is om je lichaam te genezen en om een optimale gezondheid terug te krijgen.

Focus erop waarom je het Candida Dieet volgt en niet op hoe strict het is.

Focus erop om iedere dag beter te worden en je weer beter en krachtiger te voelen.


Start met een realistsich doel
Als het Candida Dieet je in het begin overdonderd, dan kun je de intensiteit gedurende een maand opbouwen voordat je er volledig voor gaat.
Het is moeilijk om ineens rigoreus te stoppen met je favoriete maaltijden en snacks. Vooral als je huidige dieet heel anders is dan dat van het Candida Dieet of als je veel kant en klaar maaltijden, fastfood en geraffineerde koolhydraten en suikers eet.

Schrap je  favoriete lekkernijen in fases
Als je niet zonder je kopje koffie 's morgens kan, je reep of stuk chocolade in de middag of je glaasje(s) wijn 's avonds, probeer dan met 1 zonde tegelijk te stoppen. Als je de laatste 'zonde' uit je dieet hebt weten te houden, dan ben je klaar om volle kracht voor het Candida Dieet te gaan. Door je favoriete lekkernijen in fases uit je voedingspatroon te halen kun je gevoelens van ontbering (dat je beroofd wordt van je lekkernijen) en heftig verlangen naar je koffie, wijn of chocolade vermijden.

Candida en de Zoetekauw
Hoogstwaarschijnlijk denk je "ik kan nooit van suikerrijk eten en drinken afblijven". Je favoriete chocolade, brownie, taart, wijn, een lekker stuk vers gebakken brood en meer. Maar je zult versteld staan hoe snel je smaakpapillen zich kunnen herstellen. Probeer over te gaan naar gezonde snacks als walnoten, olijven of guacamole en al snel zul je merken dat je hier naar gaat verlangen. Als je geen olijven lust zoek dan een gezonde snack die jou aanspreekt. Uiteindelijk zul je merken dat de reep chocolade waar je niet zonder kan héél zoet smaakt als je een tijd lang het Candida Dieet hebt gevolgd.

Onthoud waarom je het Candida Dieet volgt
Door op te schrijven wat je redenen zijn om met het Candida Dieet te starten kun je je motivatie een boost geven. Bijvoorbeeld omdat je meer energie wil hebben op je werk, in sociale gelegenheden of om met je kinderen te spelen. Het kan ook zijn dat je van je darmklachten af wilt zoals krampen, opgeblazenheid, winderigheid, of vaarwel wil zeggen tegen vaak terugkomende vaginale schimmelinfecties. Wat je doel ook is, schrijf het op en laat dit doel op een voor jou logische plek in het oog vallen. Bijvoorbeeld als een dagelijks item in je agenda op je telefoon of in je online agenda. Omdat je klachten heel persoonlijk zijn kun je het beste een plek zoeken die anderen niet zo snel kunnen zien.
Mocht je zo af en toe bezwijken voor een lekkernij, maak je dan niet druk, dit is heel menselijk. Ga daarna gewoon door met het Candida Dieet en blijf jezelf niet voor je hoofd slaan omdat je hebt gezondigd. Het wordt makkelijker gemotiveerd te blijven als je ziet wat je met jouw wilskracht kan bereiken!

Terug naar het overzicht van Het Candida Dieet