Kan ik ooit terugkeren naar mijn normale dieet?

Dit is één van de meest voorkomende vragen die we krijgen van mensen die aan het Candida Dieet zijn begonnen. Vaak vinden ze het moeilijk om de stricte dieetplannen te volgen, en is het moeilijk voor te stellen om je op de lange termijn aan het dieet te houden.
Veel mensen die last hebben van Candida stoppen na een paar dagen of weken zodra ze Candida Die-Off symptomen ervaren. Juist op dit moment begint het dieet echt te werken, maar dat realiseren velen zich niet en zo vallen ze terug in hun oude gewoonten.

Wanneer is het Candida Dieet afgelopen?
Het simpele antwoord is dat je hoogstwaarschijnlijk altijd een gezonder, lager suiker gehalte voedingspatroon zal volgen. Candida overgroei is een probleem dat terug kan keren. Veel vrouwen hebben nog regelmatig of een paar keer per jaar last van Candida Symtpomen.
Op de lange termijn zul je het volgende moeten vermijden:
  • Grote hoeveelheden suiker eten (fruit met mate)
  • Grote hoeveelheden junkfood eten (hieronder vallen frietjes maar ook kibbelingen en chips)
  • Gebruik van antibiotica tenzij het absoluut noodzakelijk is
Het mooie van het Candida Dieet is dat je er weer nieuwe gewoonten uit eigen maakt, en dit zijn gezonde gewoonten, helemaal terug naar je oude patroon zul je daarom ook niet gaan. Inmiddels zijn sommigen van ons al jaren bezig en die hebben nooit meer een verkoudheid of blaasontsteking gehad sinds ze met het Candida Dieet zijn begonnen. Er zijn meerdere factoren van invloed op het slagen van een leven zonder Candida. Op Hoe Lang Duurt het Candida Dieet kun je hierover meer informatie vinden.

Er zijn voedingsmiddelen die je kunt herintroduceren zodra je klaar bent met de tweede fase. Maar je zult een aantal regels zoals hierboven genoemd consistent moeten volgen voor een lange tijd. Candida is een snel groeiende, egoïstische schimmel die zijn voordeel neemt zodra het de kans krijgt die je hem geeft.

Hoe ga je om met Candida Die-Off symptomen?
Er zijn mensen die zeggen dat ze al 5 tot 10 jaar last hebben van Candida en al meerdere keren het Candida Dieet hebben geprobeerd maar zonder succes. Veel van deze mensen zijn te vroeg gestopt met het dieet door de Candida Die-Off symptomen. Dus als je de Candida Die-Off symtpomen kunt verlichten, zijn je kansen op het afmaken van het dieet en terug te keren naar een normaal dagelijks voedingspatroon veel groter. Als je deze symtpomen kan verlichten zul je merken dat het makkelijk is om je aan het Candida Dieet te houden en je overgroei voorgoed uit te bannen.
Terug naar het overzicht van Het Candida Dieet