Hoe lang duurt het Candida Dieet?

Het Candida Dieet is geen dieet meet een vastgestelde duur. Sommigen hebben al jaren, zelfs decennia last van hun symptomen, dan is een snelle en makkelijke oplossing vaak onrealistisch. Sommigen ondervinden
een permamente verlichting van hun Candida Symptomen binnen een aantal weken of maanden. Anderen hebben 6 maanden of langer nodig, en zullen zelfs alcohol, suikerrijke voeding en witte koolhydraten uit hun voedingspatroon moten blijven houden om te voorkomen dat de Candida weer gaat overgroeien. Dus het is belangrijk om met realistische verwachtingen aan je Candida behandelplan te beginnen. Als je dat doet is de kans ook groter dat je de fases tot het eind toe doorloopt.

Hieronder staan een aantal factoren die effect kunnen hebben op je Candida behandelplan. De duur van iedere fase is afhankelijk van jezelf. Niemand anders kan je vertellen hoe je je voelt, jij bent de beste persoon om te bepalen of je klaar bent om naar de volgende fase te gaan. Wees ook niet bang om te proberen en om een misstap te maken. Als je bijvoorbeeld denkt dat je te vroeg uit de stricte fase bent gestapt en sommige van je symptomen zijn weer terug, ga dan gewoon terug naar de voeding die voor jou werkte en hou het wat langer vol. Geduld is een schone zaak als het op het verslaan van je Candida infectie aankomt.

Factor 1: de hevigheid van je overgroei aan Candida
Sommigen van ons hebben een overgroei aan Candida die in een ver gevorderd stadium is, terwijl anderen recentelijk pas symptomen hebben opgemerkt. Diegenen die het langst last hebben van hun Candida Symptomen hebben ook een langere periode nodig om beter te worden.
Hoe langer je een overgroei aan Candida hebt, hoe dieper deze snel groeiende gistcellen zich hebben genesteld in je darmen. Candida Albicans cellen kunnen zich zelfs hechten aan je darmwand en zich een weg erdoorheen perforeren waardoor de cellen in je bloedbaan terecht komen.
Zodra Candida afvalstoffen en voedseldeeltjes in je bloed terecht komen, ontlokken ze een immuun reactie en een ontsteking in je darmen. Dit is ook wel bekend als Lekkende Darm Syndroom. Dit is één manier waarop Candida je immuunsysteem verzwakt en intoleranties en allergieën veroorzaakt.
Dus een hevige en langdurige vorm van Candida wordt hoogstwaarschijnlijk vergezeld door intoleranties, allergieën en een verzwakt immuunsysteem. Dit betekent dat je in aanvulling op het Candida Dieet, schimmelwerende middelen en probiotica, je ook supplementen moet nemen om je immuunsysteem een boost te geven. Goede voorbeelden hiervan Vitamine C en Echinacea. Om je Lekkende Darm Syndroom te genezen kun je oplosbare vezels gebruiken.

Factor 2: hoe serieus neem je je dieet?
Je aan het dieet houden is zwaar, maar op de lange termijn zijn de resultaten het zeker waard als je begint te merken dat je gezondheid en energie weer terugkomen. Lees Af te raden Voedingsmiddelen als je Candida hebt en Voeding die je het beste kan eten als je Candida hebt en probeer vooral de aan te raden voedingsmiddelen in je dagelijkse maaltijden en tussendoortjes te verwerken. Onthoud dat iedere keer als je vals speelt door een reep chocolade of gefrituurd eten te nemen je de behandelperiode alleen maar verlengt voor jezelf.
Het verslaan van een overgroei aan Candida is niet makkelijk, maar je kunt de tijd die je hiervoor nodig hebt sterk verkorten door de juiste voeding te eten. Ga ook zelf op onderzoek uit door te lezen over probiotica en schimmelwerende middelen en kies er één waar jij je comfortabel bij voelt. Een natuurlijke bron van probiotica is bijvoorbeeld Kefir. Maar pas op voor producten als Yakult en Activia hier zitten vrijwel altijd suikers in. Als je consistent bent in je voedingspatroon en je de aanbevelingen volgt kun je je Candida overgroei terugdraaien in de helft van de tijd.

Factor 3: hoe gebruik je probiotica en schimmelwerende middelen?
Dan komen we op het volgende punt, probiotica en schimmelwerende middelen. Dit zijn twee essentiële elementen in het Candida behandelplan. Er zijn twee manieren waarop je deze middelen kunt gebruiken om je behandeltijd te reduceren. Zorg er ten eerste voor dat je de juiste supplementen kiest. Je kunt op deze site kijken voor een aantal goede suggesties. Ten tweede, als je deze supplementen in een sterke dosis gebruikt zullen de gistcellen sneller afsterven. Je zou bijvoorbeld met een 50 miljard tellend probioticum kunnen beginnen en een sterk antischimmel middel zoals caprylzuur.
Natuurlijk is het niet altijd zo makkelijk. Als je snel naar een hogere dosis van probiotica en schimmelwerende supplementen gaat ontstaat er hoogstwaarschijnlijk een Candida Die-Off. Dit zijn symptomen die zich kunnen voordoen doordat de gistcellen afsterven en daardoor een hoge hoeveelheid afvalstoffen vrijkomt in je bloedbaan. Dit is ook het moment waarop veel Candida diëters kiezen om te stoppen met dieten omdat het moeilijk is met de Candida Die-Off symtpomen te dealen. Dus voor het overgrote gedeelte van de Candida diëters raden we aan om geleidelijk aan de dosis probiotica en schimmelweerders te verhogen. Neem je tijd en vind een doseer hoeveelheid waar je je goed bij voelt. Geduld is wederom een schone zaak in het aanvallen van je Candida overgroei.

Factor 4: je wilskracht
Wilskracht is wellicht het meest belangrijke ingrediënt in je Candida behandelplan. Als je je aan het stricte dieet houdt en je jezelf ervan overtuigt geen reep chocolade te eten, als je jezelf eraan herinnert je dagelijkse inname van probiotica te nemen of een natuurlijke bron van probiotica, en als je je sterk houdt tijdens de Candida Die-Off symptomen.
Als je mentale kracht wankelt, herinner jezelf er dan aan, dat het dieet soms moeilijk kan zijn, maar het is nog altijd beter dan je Candida overgroei nog erger te laten worden.
Probeer altijd positief te blijven en begin stapje voor stapje aan het dieet. Concentreer je op beter worden en voordat je het doorhebt is het al gebeurd!

Terug naar het overzicht op Het Candida Dieet