Candida Recept voor Magische Worstjes

Candida Recept voor Magische Worstjes

Het candida recept voor magische worstjes op bovenstaande foto komt van Jules Clancy af. Zij kookt met niet meer dan 5 ingrediënten per recept. Ideaal dus als je niet zit te wachten op recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten zoals ik en als je jezelf niet als een echte keukenprinses bestempeld maar wel graag de meest smakelijke gerechten op tafel zet.
Het originele recept heet Magic Sausage Supper en het draait allemaal om hoe een aantal alledaagse ingrediënten in een verukkelijke maaltijd worden omgezet. Het hoeft alleen maar een tijdje in de oven.
Jules gebruikt in haar recept pompoen, maar dat kan voor sommigen vooral aan het begin van het Candida Dieet voor een opleving van de bloedsuikerspiegel zorgen. Als vervanging heb ik voor een iets mildere variant gekozen, kikkererwten.

Voor 2 tot 3 personen
Volgens Jules kun je dit gerecht het beste in een grote pan serveren zodat iedereen de krokante stukjes aan de onderkant van de pan eruit kan lepelen.

Eén blikje kikkererwten (uitgelekt)
2 medium rode uien, over de lengte in 4 stukken gesneden
1/2 theelepel gedroogde chili flakes
4 dikke worstjes (biologische lamsworstjes)
1 klein bosje platte peterselie, blaadjes van de steel halen

Verwarm je oven voor op 180C (350F).
Doe de kikkererwten, uien, chili en worstjes in een braadpan, giet er een ruime scheut olijfolie overheen
Laat het ongeveer een uur in de oven braden, na een half uurtje even doorroeren. Het is klaar als alles er goudbruin uitziet.
Garneer met peterselie.

Variaties
Andere groenten- gebruik ongepelde teentjes knoflook in plaats van kikkererwten
Geen worst? - gebruik kip drumsticks of kipfilet
Veganistisch - vervang de worstjes door Shitake
Vegetarisch - vervang de worstjes door bovenop de groenten een gepocheerd ei te serveren


Video versie: http://youtu.be/tlbVHxy4KNY

2 opmerkingen:

Jman zei

Ten eerste heel erg bedankt dat je al deze informatie online hebt gezet. Erg behulpzaam bij het bestrijden van candida. Nu vraag ik mij af, in dit recept staan kikkererwten, maar zijn die niet verboden tijdens het candida dieet? Ze staan namelijk bij de her introductie voeding. Zo ook paprika, kan je over de deze 2 vertellen wat wel en niet mag en het liefst ook waarom niet? Alvast bedankt

candidadieet zei

Hoi Jman deze 2 ingredienten kun je gerust eten. Het is vooral belangrijk om suikers te mijden waar Candida op gedijt maar daar hoef je je niet druk om te maken bij kikkererwten en paprika. Tenzij je van origine op deze ingrediënten reageert. Ik ken mensen die van paprika last krijgen in de vorm van diarree of huiduitslag maar dat geldt niet voor iedereen. Observeer hoe jij je voelt na het eten van deze maaltijd, gaat alles goed en heb je geen opgeblazen gevoel, geen diarree of huiduitslag of iets anders opmerkelijks dan kun je dit erin houden.