Heb jij Candida?


Heb jij Candida?
Iedereen heeft Candida, en een aanzienlijk aantal van ons heeft wellicht een candida-infecie.
Candida zorgt voor problemen als er een verandering in het lichaam optreedt waardoor Candida kan gaan woekeren. Vermoed je dat jij een candida-infectie hebt? Het eerste waar je dan eens naar moet kijken is je eigen levensstijl om na te gaan wat de oorzaak is van deze onevenwichtigheid in je lichaam.
Antibiotica? De pil? Een voedingspatroon wat bomvol suikers en koolhydraten zit? Alcohol en drugs? Stress? Eerst moet je kijken naar je levensstijl en wat de mogelijke oorzaak is van een Candida-Infectie en kijk vervolgens eens of je ook symptomen van een Candida-Infectie vertoont?

Het vermijden van al deze risicofactoren is een cruciale stap in het aanvechten van je Candida probleem.
Veel mensen met een candida-infectie zijn hiervoor nog nooit onderzocht door hun huisarts en zijn zich niet bewust van hun conditie. 
Helaas erkennen veel artsen de systematische problemen die Candida veroorzaakt niet.
Ze behandelen alleen de symptomen van een schimmleinfectie aan de vagina of in de mond. Je krijgt een crèmetje mee of een pil die je naar binnen mag duwen en klaar is kees. Probleem opgelost! Toch?
Wees niet verrast als je huisarts denkt dat het allemaal maar in je hoofd zit en je wegstuurt met een recept tegen de jeuk of anti-depressiva.
Sommige beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg geloven niet in Candida, dus het is wel belangrijk dat je een openminded huisarts vindt, een homeopathische arts, een kinesioloog een orthomoleculair geschoolde arts of therapeut..

In de afgelopen decennia is het aantal schimmelinfecties aanzienlijk toegenomen. Ons moderne dieet van bewerkte voeding en zoetigheid is daar gedeeltelijk verantwoordelijk voor, maar ook de toenamen van obesitas, diabetes en het veelvuldig gebruik van antibiotica. Een schimmelinfectie zoals Candida Albicans is een conditie die je verzwakt, die voorkomt dat je 's ochtends fris en sterk opstaat, gezond en barstend van de energie. Gelukkig zijn er veel dingen die je eraan kan doen om de strijd aan te gaan!