Hoe kom je aan Parasieten?

Parasieten kunnen in je darmen terechtkomen en zo een verstoring veroorzaken bij de 'goede' bacterieën en Candida ruim baan geven om te groeien.
Als je parasieten niet behandeld dan gaat de Candida ook niet weg.
We ontwormend onze huisdieren regelmatig maar we staan er nauwlijks bij stil dat we onszelf zo af en toe misschien ook wel eens moeten ontwormen.

Hoe komen we (in Nederland) aan darmparasieten?
Sushi, Ceviche, Steak Tartar en vlees wat rare tot medium wordt bereid is in populariteit toegenomen. Daardoor is ook het aantal gevallen van mensen met parasieten toegenomen.
Door slechte hygiëne.
Slecht gewassen groenten en vruchten.
Rauw vlees, vis of onvoldoende verhit vlees.
Huisdieren kunnen ook last hebben van parasieten. Een hond kan wel 300 verschillende soorten darmparasieten bij zich dragen. Hiervan zijn er 50 kwaadaardig voor de mens. Probeer je huisdier dus regelmatig te ontwormen. Probeer ook je handen te wassen na contact met je huisdier.
Onderlinge besmetting ( b.v. via speeksel of door seksueel contact )
Reizen naar het buitenland. Hierbij moet men niet alleen denken aan derde-wereldlanden en landen in ontwikkeling maar ook aan Japan of de Verenigde Staten ( met name het zuiden ). Als je op vakantie gaat wordt er niet voor niets afgeraden op veel plekken geen water uit de kraan te drinken.

Parasieten zijn dieren of planten die op of in een ander organisme leven en daaraan voedsel onttrekken. Zo dus ook bij de mens. Er zijn honderden soorten parasieten. Een groot gedeelte hiervan woont in de darmen van hun gastheer. Voorbeelden van darmparasieten die in Nederland voorkomen zijn: Giardia Lambia, Entamoeba Histolytica, maar ook darmparasieten met minder moeilijke namen als de lintworm, spoelworm of aarsmade. Ze beroven allen het lichaam van essentiële nutriënten en produceren afvalstoffen. Een parasiet zoals de Entamoeba Histolytica eet daarbij zowel de bovenste laag van de darmwand op als de goedaardige bacteriën die de darmen tegen andere indringers beschermen. Iedere poging het immuunsysteem te versterken en de darmflora te herstellen mislukt. Een candida schimmel heeft dan alle ruimte om te groeien en te bloeien.

Hoe weten we of we darmparasieten hebben?
Soms zijn ze zichtbaar in de ontlasting, b.v. wormen.
Door laboratoriumonderzoek van ontlasting, urine en bloed.

Symptomen en klachten van wormen en (darm)parasieten?
Als we last hebben van bijvoorbeeld de volgende klachten: constante honger, vermoeidheid, diarree, buikpijn, anale jeuk, slijm bij de ontlasting, misselijkheid, jeuk aan de neus, chronische hoest, opgeblazen gevoel, winderigheid, slechte adem, allergieën, verkoudheden, onrustig tijdens het slapen