Leaky Gut Syndroom hoe behandel je dat?

Leaky Gut Syndroom oftewel Lekkende darmen hoe behandel je dat?

Het Leaky Gut Syndrome zoals ze het in het Engels noemen is recentelijk ontdekt. Het Leaky Gut Syndrome heeft een sterke associatie met een Candida infectie. Leaky Gut wordt bestempeld als de oorzaak van veel verschillende darmklachten zoals Crohn en coeliakie. Het wordt ook gelinkt aan intoleranties en allergiën voor voedingsmiddelen. Zo zouden je gluten en melk allergieën wel eens kunnen verbeteren na een succesvolle behandeling tegen Candida.
leaky-gut-lekkende-darmen
Darmen
Fotobron: http://www.jgsupplements.com

Wat is het leaky gut syndrome?

Dat is erg simpel, het is een ontsteking en verzwakking van de darmwand. Dit kan door verschillende oorzaken komen maar meestal is het 't resultaat van een overgroei van Candida.
De Candida cellen veroorzaken problemen als ze met hun schimmeldraden de darmwand perforeren en zo in je bloedstroom komen. Ze creëren op deze manier een lek in je darmwand waardoor er voedseldeeltjes in je bloedstroom kunnen komen die er niet thuis horen.
De cellen in je bloed zien deze deeltjes als ongewilde indringers waarop je immuunsysteem gaat reageren. Deze cellen herkennen de volgende keer dat er weer hetzelfde stukje voedsel binnenkomt zo’n deeltje als vijand en geven daarop een immuunreactie, een ontsteking. Iets wat voorheen vrolijk door je darmen werd verteerd is nu een vijand geworden. Dit is de oorzaak waardoor ook allergieën ontstaan.

Hoe behandel je de symptomen van een lekkende darm syndroom?

Stap 1: de oorzaak van je candida infectie opsporen.

Ben je daarachter dan kun je naar de volgende stap.

Stap 2: je darmwand gezond houden, dit is ook het doel van het Candida dieet. 

Kijk eens op candida dieet recepten wat voor dingen je zoal kan klaarmaken.
Ben je al met het Candida dieet bezig dan vermijd je al een hoop dingen die kunnen leiden tot het lekkende darm syndroom. Alcohol en koffie zijn boosdoeners, haal je deze uit je voedingspatroon dan zal er al gelijk een verandering optreden.
Een andere boosdoener zijn voedingsmiddelen die vol zitten met conserveringsmiddelen, toevoegingen en andere door de mens gemaakte ingrediënten. Je zult de meeste van deze producten moeten vermijden.

Stap 3: voorkom nog verder irritatie aan je darmwand

Probeer gluten te vermijden. Gluten bevatten en proteïnen die gaten veroorzaken in je darmwandcellen.  Probeer over te gaan op granen zoals boekweit, quinoa, rijst of gierst.


Wat is de beste manier om van je Leaky Gut Syndrome af te komen? 

Het Candida Dieet is al een uitstekende manier om van je lekkende darm af te komen. Probeer daarnaast de bovenstaande tips op te volgen.  Je zult merken dat je Leaky Gut Syndrome zichzelf gaat herstellen.

Op allergieën en candida kun je nog wat meer informatie vinden over het lekkende darm syndroom en wat je zoal kan doen tegen een leaky gut.

Geen opmerkingen: