Candida Test voor Schimmelinfectie bij de vrouw

De meest bekende vaginale schimmelinfectie is een candida infectie. Heb je het vermoeden dat je een vaginale schimmel infectie hebt en wil je daar graag zekerheid over hebben? Als je denkt dat je besmet bent geraakt met candida, kun je voortaan thuis testen of je een vaginale infectie onder de leden hebt. De test is volgens de ontwikkelaars een uitkomst, omdat veel vrouwen uit schaamte niet naar de huisarts durven te gaan.
Candida Test Vaginale Schimmelinfectie Vrouw
Thuis Test voor Vaginale Schimmelinfectie
Schimmelinfectie bij de vrouw
Als je een vaginale schimmelinfectie hebt, ben je heus niet de enige. Maar liefst 75 procent van de vrouwen heeft er ooit last van. Het wordt vaak veroorzaakt door een gist: Candida Albicans. Het is geen SOA. Candida zit van nature op je huid, in je darmen, vagina en mond. Normaal gesproken levert dit geen problemen op. Maar bij een verstoring van het natuurlijke overwicht kan zo'n gist gaan overheersen.

Nieuw zelftest toont infectie candida aan
De Candida Zelftest zorgt ervoor dat je alleen nog naar de huisarts hoeft als je ook daadwerkelijk met candida besmet bent. Met behulp van een wattenstaafje kun je  een monster nemen. Een speciale cassette geeft binnen tien minuten uitsluitsel.

Jeuk en pijn
Je kunt zo'n infectie aan verschillende signalen herkennen. Je krijgt last van jeuk, brokkelige, witte vaginale afscheiding. Het slijmvlies van de vagina gaat zwellen. Dit kan pijn geven bij het plassen en vrijen. Vaak is deze infectie voor de arts goed te herkennen. Maar soms zal er afscheiding moeten worden onderzocht.

Verstoring
Elke gezonde vrouw kan last krijgen van een schimmelinfectie. Wel zijn er verschillende factoren die er invloed op hebben:

Hormonen
Tijdens de zwangerschap of rond de menstruatie heb je er meer kans op.

Diabetes
Het lijkt vaker voor te komen bij vrouwen met diabetes mellitus.

Geslachtsgemeenschap
Medicijnen en antibiotica kunnen ook het natuurlijke evenwicht van de vagina verstoren.
Stress en een slechte weerstand geven ook meer kans op een infectie.
Grondig wassen met zeep irriteert de slijmvliezen van de vagina.
De besmetting kan vaak met een één- tot driedaagse kuur goed behandeld worden en is niet gevaarlijk als deze op tijd wordt ontdekt.

Is de Candida test positief?
Komt er uit de test dat je een schimmelinfectie hebt probeer dan meteen je voeding aan te passen. Het belangrijkste is om alle suikers te laten staan, dus ook geen vers geperste sinaasappelsap, smoothies of bananen omdat je dat gezond lijkt. Het meeste fruit zit vol suikers en een glas sinaasappelsap zal je schimmelinfectie alleen maar verergeren. Verdiep je meteen in het Candida dieet

Geen opmerkingen: