Suikervrije Crunchy Linzen Tomatensoep


Een suikervrij en gistvrij Candida dieet recept voor een winterse vegetarische soep.
candida dieet soep recept linzen tomaten
Een winterse candida dieet soep


Crunchy Linzen Tomatensoep van Amber Albarda
Het boek 'Eet jezelf mooi, slank en gelukkig' van Amber Albarda stond tot voor kort op mijn boekenplanken. Meestal lees ik een boek met recepten een paar keer door maar na een tijdje kijk ik een boek alleen nog maar in voor de recepten die ik zelf 't lekkerst vind. Het werd tijd om in januari een grote schoonmaak te houden. Het boek ging alleen niet de deur uit voordat ik één recept had overgenomen. Dat was het recept voor crunchy linzen tomatensoep. Ik heb 't zelf een klein beetje aangepast qua bereidingswijze maar de smaak blijft hetzelfde. 

Ingrediënten
2 groentebouillontabletten (tegenwoordig kan je in de natuurwinkel bouillonblokjes zonder gist halen)
2 eetlepels olijfolie
3 grote wortels
3 stengels bleekselderij
2 grote uien
1 rode peper
15-18 kerstomaatjes
1 duimgroot stuk verse gemberwortel
3 tenen knoflook, gepeld
300 g rode linzen
zeezout
vers gemalen zwarte peper
200 g gewassen bladspinazie

Bereiding 6-8 personen of voor 4 personen met flinke trek
Als je de soep voor twee personen maakt en het restant in de koelkast bewaart voor later, voeg de spinazie dan nog niet toe maar leg die op het laatste moment in de soepkop. Op deze manier is de soep nog altijd krakend vers. 

Spoel de linzen om met water.
Breng in een soeppan circa 1,8 liter water met de bouillonblokjes en de olijfolie aan de kook. Schil intussen de wortels en bleekselderij dun en snijd de groenten in stukjes. Pel en snijd de uien kleine stukjes. Voeg als de bouillon kookt de wortels, selderij, linzen en uien toe en kook nog 10 minuten. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij hem superfijn. Halveer de gewassen tomaatjes. Schraap het velletje van de gember en snijd het stuk vervolgens in heel kleine stukjes of flinterdunne schijfjes. Raspen mag ook maar het scheelt je weer afwas door te snijden. Voeg na 10 minuten kooktijd de rode peper, gember en tomaatjes toe en pers de knoflook uit boven de pan. Roer goed en laat de soep zachtjes nog 10 minuten pruttelen, of tot de linzen gaar zijn. De korte kooktijd zorgt ervoor dat de groenten hun textuur behouden en niet volledig doorkoken. 
Breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de soepkommen klaar en vul ze met een flinke hand spinazie. Schep de hete soep erop: je zult zien dat de spinazie behoorlijk slinkt maar toch nog lekker knapperig blijft. Roer goed en serveer de soep direct.

 Kijk voor meer ideeën op candida dieet recepten.



Candida dieet soep recept candida dieet soep recept

Geen opmerkingen: