Mag ik Alcohol drinken tijdens het Candida Dieet?

Alcohol tijdens het Candida Dieet
Alcohol tijdens het Candida Dieet?
Schilderij door Gerrit van Honthorst
Wat doe je als je vrienden, collega's of familie je uitnodigen om naar een café, wijnbar of club te gaan voor een borrel of feestje? Het klinkt als een leuke manier om de dag af te sluiten. Maar wat doe je als je bezig bent met het Candida Dieet?
Mag je überhaupt alcohol drinken?
En wat gebeurt als je de verleiding niet kan weerstaan?

Het zijn gerechtvaardigde vragen want uitgaan en plezier hebben, zijn voor velen van ons een belangrijk onderdeel van het leven.

Je kunt jezelf opsluiten in je eigen kamer en de deur niet meer uitgaan. Je kunt ook aan alcohol onthouding doen. Er zijn mensen die al jaren geen alcohol meer drinken of die nooit een druppel hebben aangeraakt. Maar laten we eerlijk zijn, ook al begin je fanatiek aan alcohol onthouding, vaak is het niet vol te houden. Uiteindelijk wil je toch wel weer eens gezellig mee doen. Vroeg of laat gebeurt het weer een keer.

Dan ben je op een gezellig feestje, zakelijk evenement of bij een speciale familie gelegenheid....en wat doe je dan?

Je zult voor jezelf een manier moeten vinden waarbij je je goed voelt, plezier hebt en waarbij je je nog steeds aan het Candida Dieet kan houden. Daarmee bedoel ik niet dat je een aantal glazen achterover kan slaan zonder er last van te krijgen.

Waarom is alcohol niet zo goed voor als je een Candida infectie hebt?
Alcoholische dranken bevatten ladingen suiker. Zelfs wodka en gin worden omgezet in suiker in je lichaam.

Alcohol = Suiker = Brandstof voor de groei van Candida 
Alcohol + Stress = Gevaarlijke Combinatie
Alcohol en candida is een slechte combinatie. Het is alsof je de ramen openzet in een huis dat in brand staat. Je wilt het vuur niet aanwakkeren.

Ongeacht of je drankje zoet smaakt of niet, wordt het zwaarder voor je lichaam om de Candida aan te vechten, wat betekent dat je je hoogstwaarschijnlijk nog slechter voelt de daarop volgende dagen. Een kater is daarbij niets, je zult je ontzettend moe voelen, alsof je totaal geen energie hebt.

Er is helaas geen candida vrije vriendelijke cocktail.

Wat kan ik doen om de schade van alcohol en stress te minimaliseren?
Je kunt 't wel volhouden met een hoop flesjes water.
Maar als je in een lastige situatie komt, bijvoorbeeld na een lange dag hard werken naar een bar wordt meegenomen door je nieuwe collega's. Dan gaat het erom om de schade zoveel mogelijk te beperken en op basis daarvan een drankje te kiezen. Op die manier kun je je één of twee drankjes permitteren als je met het Candida Dieet bezig bent.

TIPS VOOR HET UITGAAN

Zorg Goed voor Jezelf gedurende het dieet
Als je de meeste tijd niet uitgaat of je aan water kunt houden, dan is een slippertje op zijn tijd niet zo erg.

Eet Goed
Als je wel uitgaat, eet dan een gezonde maaltijd van tevoren. Een maaltijd waardoor je je verzadigd voelt.
Zorg voor een goede multivitamine (voldoende mineralen en vitaminen).
Drink voor en na je drankje minstens een flesje water.

Zorg voor een voorraadje 'lekkere' voeding voor de volgende dag
Als je terugkomt van een avondje stappen of een evenement kan het zijn dat je uitgehongerd bent of trek hebt in iets hartigs. Zorg er daarom voor dat je iets hartigs in huis hebt of neem wat hartigs mee naar je feestje. Je moet het niet te vaak doen maar in dit soort gevallen zou je een zakje naturel tortillas of chips mee kunnen nemen. Een zakje wortels kan ook. Alles is beter dan een patatje met saus, döner, hamburger of pizza.
Of als je uit eten gaat tijdens het Candida Dieet kun je voor de meest gezonde en veilige keuze op het menu gaan. Het is anders te verleidelijk om voor een ongezonde fastfood maaltijd of iets anders makkelijks te kiezen dat niet binnen het dieet past. 
Het wordt extra lastig als je vrienden nog een stuk pizza gaan halen of een patatje mét. Op zo'n moment ben je blij dat je de maaltijd van de avond ervoor nog in je koelkast hebt staan of een maaltijd in je vriezer hebt staan die je heel makkelijk kunt klaarmaken zonder aan het koken te gaan. Die kun je dan na het stappen oppeuzelen.

Rust uit voordat je uitgaat
Plan je dag zo dat je niet aan het haasten bent voordat je uitgaat. Maak een wandeling, neem een power nap, luister naar relaxte muziek of lees een boek.

Verse Munt Thee is het nieuwe Koffie Drinken
Als mensen om je heen aan de cappuccino gaan wees dan sterk en kies voor een verse munt of groene thee.

Een Thermos met Warme Drank
Als je naar een outdoor evenement gaat of een buitenfeestje, kijk dan of je een thermoskan met verse munt thee, gember thee of bouillon mee kan nemen, erg smakelijk en verkwikkend.

Knabbel op een paar Semi-Gezonde Snacks 
Ben je bij jou of bij je vrienden thuis? Staan er borrelnootjes en zoetigheden op tafel? Zorg dan voor olijven en/of een bakje hummus, een zakje voorgesneden snack groenten, zoals komkommer, paprika, bleekselderij of wortel. Heb je dat vergeten? Kies dan voor de naturel chips.

Less is More
Als je op speciale gelegenheden besluit om toch een drankje te nemen hou het dan bij één drankje en niet meer. Jezelf te goed dan aan meerdere glazen zet de groei van Candida aan.

Blijf uit de buurt van deze Suikerrijke Alcoholische Dranken
Champagne, Wodka Redbull, Baileys en andere crème likeuren, cola mixjes, fruit cocktails en bier.

Neem een flesje Appel Cider Azijn mee
Als het kan neem dan een flesje water mee gemengd met een theelepel appel cider azijn. Het is lekker verfrissend, gezond en het lijkt op cider of ginger ale. Krijg je ook geen rare blikken.

Kies beter voor één van deze Minder Calorierrijke Alcoholische Dranken
Als iemand anders trakteert en je er niet omheen kan zonder een paar rare gezichten, kies dan voor één van deze dranken: droge witte wijn, gin en tonic, vodka lime.

Een beetje is beter dan niets
Soms is het beter om een paar slokjes te nemen dan helemaal niets als je er gestrest en teleurgesteld van wordt. Geef de rest van je drankje vervolgens aan een vriend of vriendin. Dan doe je die ook een plezier, zullen ze vast niet erg vinden ;)

Relax
Drink wat kamille thee na een feestje. Het is kalmerend en werkt bevorderend voor een goede nachtrust.

KATER HULPMIDDELTJES

Gebruik Melkdistel
Als je alcohol drinkt is het belangrijk dat je een goed functionerende lever hebt. Melkdistel is een natuurlijk supplement wat je gedurende het Candida Dieet kan gebruiken, dat een goed functionerende lever ondersteunt.. Het zorgt ervoor dat beschadigde levercellen weer tot hun oorspronkelijk functie worden aangezet. Het zorgt ervoor dat er geen toxische stoffen in je levercellen kunnen binnendringen en het maakt nieuwe levercellen aan. Op deze manier kun je de die off symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid beperken.

Help je stofwisseling weer op gang komen
Er zijn een aantal alternatieve detox methoden bij Candida bijvoorbeeld naar de sauna gaan, de buitenlucht in en lichaamsbeweging helpen je lichaam om zich van de extra gifstoffen te ontdoen die je door de alcohol hebt opgezameld.

Eet Avocado's
De volgende dag wat avocado's snacken, helpt je mood stabiel te houden en snack aanvallen tegengaan.

Neem niet extra Antischimmelmiddelen als je Alchohol drinkt
Daardoor worden je Candida Die-Off Symptomen alleen maar erger omdat die er ook al voor zorgen dat er afvalstoffen worden afgevoerd, wordt het  alcohol dat effect nog eens waardoor je kater gevoel de volgende dag sterker wordt.
Op de dag van je feestje en de dag erna kun je minder antischimmelmiddelen nemen dan je normaal gesproken gebruikt.

Wanneer kun je het beste uitgaan tijdens het Candida Dieet?
Als je aan het Candida Dieet begint kun je het beste starten op een  moment dat het voor jou rustig is en je de tijd hebt om er aan te beginnen. Bijvoorbeeld in een niet zo stressvolle periode in een weekend. Zodat je op je gemak boodschappen kan doen en wat candida recepten kan voorbereiden.
Tijdens de strikte fase van het dieet, de eerste paar weken, is het beter om niet teveel uit te gaan. Je lichaam heeft rust nodig.

Hoe zit het met Jou?
Doe een Candida schoonmaak en zorg ervoor dat niet al het goeds wat je tot nu toe hebt bereikt ongedaan wordt gemaakt door teveel alcohol te drinken en tot laat op te blijven, geniet met mate.

Wees niet te streng voor jezelf. Je kunt jezelf niet voortdurend microscopische hoeveelheden suiker ontkennen. Je moet tenslotte ook een beetje leven. Je kunt je leven niet stil laten staan alleen om Candida. Wie weet hoe lang je het dieet moet volgen?

Dus als je eens een keer eten en drinken neemt dat niet binnen het Candida Dieet past, geniet dan van het moment. Wees trots op jezelf dat je het al zover hebt gebracht met alle andere verbeteringen in je voedingspatroon. Met antischimmelmiddelen en natuurlijke remedies heb je een terugslag zo weer onder de duim.

Je verdient het het om je gedachten gedurende een paar uur te laten gaan en te ontspannen!

Geen opmerkingen: