Walnoten tijdens het Candida Dieet

Fietsen langs de Neckar
Verse walnoten, die je zelf moet kraken, of nog beter, walnoten die je zelf hebt geraapt smaken stukken lekkerder dan de walnoten die je uit een zakje koopt. Uit een zakje kunnen ze vaak wat bitter smaken. Ze zijn heerlijk als tussendoortje, lekker knapperig door de salade, de pasta of om meel van te maken voor een gluten en suikervrije cake. Met walnoten kun je alle kanten op en ze zijn ook een gezonde aanvulling tijdens het Candida Dieet.
Walnoten die nog Niet Rijp zijn voor het plukken
Fotobron: thecandidadiet.com

Eind september, begin oktober kun je walnoten van de bomen halen. 
Walnoten rijp om te plukken
Fotobron zie hier
Het is het laatste weekend van september 2012 in Mannheim als we bij vrienden op bezoek zijn. De zon schijnt en de walnootbomen staan in grote getalen langs de Neckar, de rivier die begint in het Zwarte Woud en bij Mannheim over gaat in de Rhijn. Wij fietsen terug in de richting van de oorsprong van de rivier. Nog voor Heidelberg stoppen we al bij de eerste bomen. We zijn hier gekomen om walnoten te rapen. De bomen beginnen langzaam aan hun vruchten los te laten in deze periode.  Daarnaast is de schil rondom de walnoot nu een stuk droger waardoor deze makkelijker loslaat. Een ideaal moment om de walnoten in de boom met een lange stok een extra zetje te geven. We hebben de fiets gepakt en het belooft een prachtige dag te worden.

Walnoten Rapen in Duitsland
Na een dag rapen hebben we zo'n 18 kilo walnoten met ze'n vieren bij elkaar geraapt! 

Naderhand halen we de donkere zachte schil die om de noot heen zit eraf. Deze schil zit nog om de harde kern van de walnoot heen. Daarna kun je de noten laten drogen en kunnen ze wel een jaar lang goed blijven. Zo heb je voor een hele lange periode walnoten in huis en het kost niets.

Schil Walnoot goed tegen Schimmels en Parasieten

Een deel van onze oogst van 18 kilo
De schil van de walnoot blijkt een sterker antischimmel middel dan de meeste commerciƫle antischimmel middelen. Aangezien de schil zelf niet makkelijk te verkrijgen is kun je ook supplementen van walnoten kopen waarin de actief werkzame stoffen van de schil zijn opgenomen.
Maar er zijn meer gezonde voordelen die aan de walnoot kleven.

De schil om de walnoten hebben we inmiddels verwijderd
Walnoten blijken niet alleen goed tegen stress en hoge bloeddruk, maar ook verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. In walnoten zitten namelijk meer en betere antioxidanten dan in andere populaire noten. Uit eerder onderzoek bleek al dat walnoten het cholesterolgehalte verlagen.
Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers van de University of Scranton in Pennsylvania negen verschillende soorten noten; walnoten, amandelen, pistachenoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, cashewnoten, pinda's en macademianoten.

In walnoten bleken verreweg de meeste antioxidanten te zitten. Volgens een van de onderzoekers, Joe Vinson, hebben noten onterecht een slechte naam. Veel mensen denken namelijk dat er veel vet en calorieƫn in noten zitten.

Volgens Vinson gaat het om gezonde vetten en blijkt uit eerdere studies dat mensen die dagelijks noten eten juist afvallen. Hij vindt dan ook dat door al deze gezondheidsvoordelen iedereen dagelijks een handje noten zou moeten eten.

Bronnen:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2650040104/abstract
http://www.gezondheidsnet.nl/hart-voor-je-hart/nieuws/5107/walnoten-zijn-de-gezondste-noten


Geen opmerkingen: