Kan ik diksap gebruiken als ik een Candida-infectie heb?

Kan ik diksap gebruiken als ik een Candida-infectie heb?
Diksap is toch gezond, want het is gemaakt van natuurlijk fruit zoals appels en peren, ....toch?
Diksap is inderdaad van een natuurlijk product gemaakt maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom ook geschikt voor je is als je last hebt van een Candida-infectie. Diksap is namelijk een geconcentreerde vorm van fruitsuikers, en ongeacht of je deze bij de supermarkt of een biologische versie koopt, heeft het een hoog suikergehalte.

Wat is diksap?
Diksap betekent letterlijk ingedikt vruchtensap. Diksap is dus niets meer en niets minder geconcentreerd vruchtensap, zonder enige toevoeging. Er wordt alleen iets uitgehaald: water. Zo blijft een ingedikt sap van het fruit over, Diksap dus. Voor het maken van 1 kilo diksap is maar liefst zo'n 8 tot 10 kilo fruit nodig! Er blijven ook geen vezels over. Diksap bestaat uit 80-85 gram suikers (fructose) per 100 ml!

Diksap en Candida
Door de hoge concentratie vruchtsuikers kan het van invloed zijn op je Candida-infectie. Diksap is dus geen verstandige keuze als je een Candida-infectie hebt.

Alternatief voor diksap bij Candida
Van alleen water en thee drinken kun je af en toe ook wat flauw van worden. Heb je zin in iets verfrissends, probeer dan eens een halve theelepel appelciderazijn in een glas aangelengd met water. Je kunt ook gewoon wat vers citroen of limoensap mengen met water. Gebruik je diksap om te koken probeer dan eens stevia.

Geen opmerkingen: