Nystatine en Candida

Nystatine werkt zeer effectief in de behandeling voor bepaalde schimmels zoals Candida Albicans. Nystatine is een schimmelwerend middel dat over het algemeen een mild effect heeft op het lichaam. Het is geschikt voor de behandeling van Candidiasis en doodt niet alle goede bacteriën zoals sommige antibiotica dat kunnen doen. Als aanvulling op de behandeling van Candida in de darmen werkt Nystatine ook effectief voor schimmels op de huid en in de mond.

Nystatine en Candida
Nystatine

Wat is Nystatine?
Nystatine is een antischimmelmiddel. Artsen schrijven het voor bij spruw en schimmel- en gistinfecties van maag en darm.

Hoe werkt Nystatine?
Nystatine bestrijdt schimmelinfecties, zoals Candida-infecties in de mond, keel, slokdarm, maag en darm. Het beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft en wordt voorkomen dat de gistcellen zich voortplanten. Door de celwand te beschadigen lekt de inhoud van deze giftige cellen in je darmen. Het toeval wil dat het deze giftige chemicaliën zijn die de bekende Candida Die-Off symptomen veroorzaken (dit wordt ook wel het Herxheimer effect genoemd).

Nystatine is vooral dodelijk voor Candida Albicans, de gist die  Candidiasis veroorzaakt. Het heeftt geen effect op andere micro-organismen in je lichaam. Een antibioticakuur doodt vaak niet alleen de slechte bacteriën in je darmen maar ook de goede. Nystatine daarentegen stormt op je Candidiasis af en laat de rest van je darmflora onaangetast.
Bijwerkingen van Nystatine
Nystatine kent maar weinig bijwerkingen. Na een paar dagen zijn de schimmels al verdwenen. Zij kunnen echter weer terugkomen. Sommige patiënten voelen zich beter zolang zij dit middel gebruiken en het kan veilig langdurig worden gebruikt. Het nadeel is wel dat zoals met de meeste schimmelwerende middelen, de candida-infectie resistent kan worden voor Nystatine bij langdurig gebruik.

De meeste mensen kunnen Nystatine tolereren, maar behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende:

Zelden
Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken en diarree. Deze klachten gaan meestal vanzelf over.

Zeer zelden
Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag, roodheid en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor nystatine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Alternatieve behandeling voor mensen met chronische Candidiasis
Nystatine is een prima behandeling voor mensen die zo af en toe last hebben van een candida-infectie. Maar voor diegenen die een chronische schimmel infectie hebben is het verstandiger om voor een natuurlijkere behandeling te kiezen. Velen hebben een vermindering van symptomen van een candida-infectie ervaren door het volgen van een voedzaam Candida Dieet. 

Wat houdt het Candida Dieet in?
Het Candida Dieet houdt in dat je voedingsmiddelen waarop de gistcellen zicht voeden (voorlopig) verwijderd uit je voedingspatroon. Kruiden en andere voedingsmiddelen gaat geruiken die de groei van de gistcellen en andere schimmels voorkomt. Je weerstand weer gaat opbouwen tegen schadelijke micro organismen zoals parasieten.

Meer informatie over een natuurlijke behandeling bij Candida
Als je geïnteresseerd bent om je Candida-infectie op een natuurlijke manier te behandelen dan kun je de volgende artikelen en pagina's ook bekijken voor meer informatie:Bronnen:

Geen opmerkingen: