Knoflook doodt Candida


Knoflook doodt Candida
Met voeding kun je jezelf op een natuurlijke manier genezen. Alhoewel het in sommige gevallen wel nodig is om medicijnen en voedingssupplementen te gebruiken. Maar soms ben je bakken met geld kwijt aan voedingssupplementen bij (natuurgeneeskundige) therapeuten. In plaats daarvan is er een hele goedkope oplossing; knoflook! 

Knoflook doodt Candida albicans. Het is bewezen dat knoflook een schimmelwerende werking heeft en het is een makkelijke aanvulling op je Candida behandel plan. Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook effectief werkt tegen een Candida infectie. In aanvulling op de schimmelwerende werking kan knoflook je immuunsysteem ondersteunen, je cholesterol omlaag brengen en je bloedsuikerspiegel reguleren. Je kunt beginnen met het nemen van knoflooksupplementen of door knoflook aan je maaltijden toe te voegen. Probeer het samen met andere schimmelwerende producten te gebruiken om te voorkomen dat de Candida eraan gewend raakt.

Hoe helpt knoflook bij een Candida overgroei?
Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van knoflook als een schimmelwerend middel. Een studie uit 1988 toont aan dat de groei van Candida albicans wordt beperkt door knoflookextract. Uit een artikel van het Huntington College of Health Science blijkt dat knoflook een anti-candida werking heeft en zowel de groei als functie van Candida albicans remt.
Eén van de voornaamste stoffen in knoflook is ajoene. Ajoene bestaat uit een verbinding van allicine en het enzym allinase.
Als deze twee verbindingen met elkaar in contact komen (door een knoflookteentje in stukjes te hakken, te persen of op een andere manier) vormen ze een antibacteriële agent genaamd allicine, die vervolgens weer tot ajoene gevormd wordt. Alhoewel er is bewezen dat het schimmelwerende eigenschappen heeft, is het exacte mechanisme hoe dit in zijn werking gaat nog niet heel duidelijk. Zoals met andere schimmelwerende middelen vermoeden wetenschappers dat het werkt door de celwanden te verstoren van de Candida gistcellen.

Een groot voordeel van knoflook is dat het zo makkelijk in je behandelplan te passen is. Knoflooksupplementen en knoflookolie zijn overal wel verkrijgbaar en verse knoflook is een smakelijke aanvulling op menig recept. Je hoeft er ook geen grote bedragen voor te betalen. Om de beste resultaten te krijgen en te voorkomen dat Candida zich aan je behandeling aanpast is het 't beste om 2 of 3 schimmelwerende middelen tegelijkertijd te gebruiken.

Hoe eet je knoflook als aanvulling op je Candida Dieet?
Knoflook producten kunnen in verschillende vormen gevonden worden. Van verse knoflook, knoflookpasta, knoflookolie, knoflookpoeder, knoflookteentjes in olie tot knoflooksupplementen.
Iedere soort vorm van knoflook heeft verschillende niveaus van actieve ingrediënten, dus let er op dat je de ingrediënten erop naleest.
Hieronder staat een algemeen advies van de aanbevolen dosering voor elke type knoflook product:
Knofllookteentjes: 2 tot 4 gram vers geperste knoflook per dag.
Knoflooksupplementen/capsules: 600 tot 900mg per dag.
Knoflookolie: 0.03 tot 0.12 ml driemaal per dag

Wie kan er beter geen knoflook eten?
Ondanks dat knoflook een natuurlijke remedie tegen een overgroei aan Candida vormt kan een geconcentreerde hoeveelheid knoflook niet bij bepaald medicijngebruik passen. Raadpleeg daarom altijd een arts of therapeut. Knofllook heeft bloedverdunnende eigenschappen die heel gunstig kunnen zijn, maar ook gevaarlijk voor mensen met stollingsmedicatie. Knoflook werkt namelijk op de bloedstolling. Denk hierbij aan mensen met hemofilie, een stoornis in de bloedplaatjes (bijvoorbeeld bij leukemie), zwangere vrouwen en patiënten die geopereerd moeten worden. Bijwerkingen van knoflook zijn onder andere: opgeblazenheid, slechte adem, vieze lichaamsgeur,  een brandend gevoel door overmatig gebruik van verse of gedroogde knoflook.
Bijwerkingen van mensen die knoflooksupplementen hebben genomen, zijn: hoofdpijn, vermoeidheid, geen trek in eten, spierpijn, duizeligheid, allergieën zoals astmatische reacties of huiduitslag.
Knoflook in de strijd tegen Candida

Weetjes over Knoflook
Knoflook is een Cox-2-remmer, stimuleert antioxidantvorming en bevat vitamine B6, vitamine C en zwavel.
Een Cox-2-remmer is een pijnstiller die naast een pijnstillende werking ook een ontstekings-remmende werking en koortswerende werking heeft.
Ook bevat knoflook de kankerremmende stof cysteïne, germanium en selenium.  Knoflook bevat verschillende stoffen, afhankelijk of de knoflook vers geperst is, verhit, of in olie bewaard.

Alle variaties hebben goede eigenschappen:

Allicine
Rauwe ongesneden knoflook bevat de zwavelhoudende stof alliïne. Bij beschadiging door persen wordt door een enzymreactie allicine gevormd, een stof die het verloop van kanker en diabetes II positief beïnvloedt. Het is niet stabiel en is na enkele uren omgezet in ajoene.

Ajoene
Ajoene kan alleen in olie (of alcohol) langdurig worden bewaard en is dan ook aanwezig in knoflookolie. Het stimuleert de vuilnisdienst van ons lichaam die virussen en bacteriën opneemt (de macrofagen*) en remt  het ontstekingsbevorderende prostaglandine E2. Ajoene remt parasieten en bacteriën, verlaagt cholesterol en stimuleert de zelfdood van leukemiecellen. In experimenten verhinderde ajoene integrinebinding en daardoor hechting van kankercellen en parasieten in doseringen van 5mg per kilo lichaamsgewicht. Ajoene elimineerde malariaparasieten bij alle behandelde knaagdieren, in doseringen van 50mg per kilo lichaamsgewicht. Het doodde in laboratorium experimenten Leishmania.

Diallyl disulfide
Wanneer geperste knoflook wordt verhit of 24 uur in water word geweekt, ontstaat diallyl disulfide, en ook deze stof is kankerremmend.

Dosering: verse knoflook heeft meer geur en is rijker aan diverse actieve stoffen. een flinke teen weegt ongeveer 5 gram en is voldoende om cholesterol te verlagen. Onderzoek toonde aan dat gebruik van 3 of 4 tenen gunstig is, terwijl 6 tot 12 tenen (doseringen van 30 tot 60 gram per dag) schade aan nier en lever kan veroorzaken. Hoge doseringen knoflook veroorzaken darmschade bij ratten. De meeste commerciële knoflookproducten bevatten alleen allicine (0.16 tot 4mg). Twee flinke tenen knoflook bevatten 4mg allicine, maar let wel, deze vorm doodt geen parasieten.

Zelf maken
Recept voor knoflooksoep 
Geïnspireerd om aan de slag te gaan met wat teentjes? Probeer dan eens dit recept voor knoflooksoep.

Allicine
4 teentjes knoflook uitpersen in een half glas gedistilleerd (of gekookt en afgekoeld) water. Een uur laten staan, dan zeven en gebruiken. Het kan als drankje worden gemengd met geraspte gember, citroen en cayenne. (Niet werkzaam bij parasitaire infecties.)

Ajoene
Bij behandeling van darmparasieten: twintig tot vijfentwintig flinke knoflooktenen fijnknijpen in 140ml olijfolie, een week in de koelkast bewaren.  Daarna te gebruiken in doseringen van 20ml (verdeeld over de dag),  de olie mag worden vermengd met andere olie. Er bestaat een kleine kans dat de knoflookolie bederft door bacteriëngroei;  daarom zo koel mogelijk achter in de koelkast bewaren.  Verwijder na 10 dagen de knoflook, dan wordt de olie minder troebel.

Uit je mond ruiken door Knoflook
Ondanks dat heel veel mensen knoflook erg lekker vinden, heeft het eten ervan ook een keerzijde. Namelijk dat je na het eten van knoflook uit je mond gaat stinken en dat heel veel knoflook zelfs te ruiken is in je zweet. Allicine zet zich om in andere stofjes. Daaruit onstaat een zwavelgas die in onze adem wordt gevonden na het eten van knoflook.  Het stinkende gas blijkt voornamelijk uit de darmen te komen. Omdat de vieze mondgeur na het eten van knoflook niet gevormd wordt in onze mond, is het poetsen van je tanden helaas niet de oplossing voor het (geur)probleem. Een volkswijsheid die oplossing kan bieden is het eten van peterselie.

*Macrofagen komen in alle lichaamsweefsels voor en vormen samen met de microfagen als het ware de vuilnisdienst van het lichaam. Door middel van fagocytose nemen ze binnengedrongen virussen en bacteriën op.

'Knoflook doodt Candida' Bronnen:

Internet
Studies on the Anticandidal Mode of Action of Allium satioum (Garlic)

Garlic

Macrofagen en Fagocytose
http://www.bioplek.org/animaties/afweer/macrofagen.html

Wetenswaar achtergronddossier Knoflook
http://www.food-info.net/nl/national/ww-knoflook.htm

Boek
As, S. van, Darmklachten, de epidemie van parsiatire infecties. Pica 3e herzien druk april 2009
Reuzenaar, A. Het heden ik kookboek. Dertiende herzien druk 2007.