Oil Pulling en Candida

Oil Pulling en Candida
Foto van http://consciouskitchennc.blogspot.nl/
Oil Pulling en het Candida Dieet.

Wat is Oil Pulling?
Oil Pulling is een opmerkelijke therapie die zijn oorsprong vindt in de Ayurveda, het is een uitstekende aanvulling op de behandeling van je Candida. Met oil pulling worden gifstoffen en bacteriën uit het lichaam verwijderd. Het is een eenvoudige, goedkope en effectieve behandeling die iedereen zelf kan toepassen. Je spoelt simpelweg olie rond in je mond gedurende een bepaalde tijd en dan spuug je het uit. Oil pulling wordt in het Nederlands ook wel vertaald naar olie trekken. 

Waar komt Oil Pulling vandaan?
Oil Pulling kan worden teruggevonden in de Ayurveda zo'n 300 jaar voor Christus! Maar degene die het weer onder de aandacht bracht in 1990 was de Russische Dokter Karach. Hij beweerde dat oil pulling kan helpen bij een aantal klachten zoals hoofdpijn, bronchitis, kiespijn, trombosis, eczeem, zweren, aandoeningen aan de maag, darmen, het hart, bloed, nieren, lever, de longen en klachten van vrouwelijke aard. Als aanvulling daarop claimde hij het volgende 'het geneest zenuwziekten, verlamming en hersenontsekingen. Het voorkomt de groei van kwaadaardige tumoren, snijwonden en heelt ze'.

Oil Pulling helpt op twee manieren bij een Candida Infectie.
Ten eerste verwijderd het gist van candida in de mond.
Ten tweede helpt het bij het verwijderen van afvalstoffen die zich hebben opgestapeld als gevolg van de candida die-off. Candida Die-Off symptomen ervaar je als je begint met het Candida dieet. Dit is het zwaarste deel van je behandeling en ook het moment waarop de meeste mensen opgeven.

Oil Pulling komt aan zijn naam doordat het letterlijk de giftige stoffen, bacteriën en andere micro-organismen uit je systeem trekt. Als je Candida Die-Off symptomen ervaart, kun je last hebben van bijvoorbeeld hoofdpijn of een waas voor je ogen alsof je hoofd vol watten zit. Dit kom door afvalstoffen van het Herxheimer effect (of als de gistcellen snel asfterven). Oil Pulling kan helpen door in ieder geval een deel van die afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Verder brengt oil pulling nog meer mogelijke voordelen met zich mee:
Hoofdpijn verdwijnt,  minder migraines, meer zuivere huid, loszittende tanden, tanden worden witter, tandvleesontstekingen verdwijnen, parodontitis (het terugtrekken van tandvlees), eczeem, bronchitis, trombose, verschillende soorten allergieën en maagaandoeningen, je voelt je energieker en frisser. Het zou ook de groei van kwaadaardige tumoren doen afnemen.
Kwalen kunnen binnen één tot twee weken verdwijnen of verminderen, maar soms moet de oil pulling enkele maanden tot een jaar worden volgehouden. Nadat je je beter voelt, kan oil pulling preventief tweemaal per week worden toegepast.
Oil Pulling kun je gedurende alle stadia van je behandeling toepassen, je kunt het ook een onderdeel van je dagelijkse routine maken.

De mond zit vol bacteriën. Op zich is dat niet een heel groot probleem, en worden deze bacteriën door speeksel afgebroken. Echter, in sommige gevallen, vooral met onze huidige voedselgewoonten, stapelen de bacteriën zich in de mond op. Het eten van vaak en veel suikers in combinatie met een slechte mondhygiëne, zorgt ervoor dat er een teveel aan schadelijke bacteriën in de mondholte achterblijven.
Deze bacteriën veroorzaken schade aan de tanden en kiezen. Tandsteen, gaatjes (cariës), tandvleesontsteking en parodontitis zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Maar ook is bekend dat bacteriën in de mond voor problemen elders in het lichaam kunnen zorgen. Zwangere vrouwen met veel bacteriën in de mond hebben eerder kans op een vroeggeboorte. Hartfalen komt ook eerder voor bij mensen met een overdaad aan bacteriën in de mondholte. Met oil pulling worden deze schadelijke bacteriën uit de mondholte getrokken. 

Hoe werkt Oil Pulling bij Candidiasis in mond (spruw)?
Oil Pulling kan helpen bij Candidiasis in de mond. Eén van de symptomen van een Candida infectie is Candidiasis in de mond, ook wel spruw genoemd. Dit zie je vaak terug bij mensen met Candida en als iemand onlangs een antibiotica kuur heeft gehad. Het is makkelijk te herkennen, een witte aanslag op de tong. 
Als je kokosnootolie gebruikt (bij Candida wordt dit aangeraden), zal de schimmelwerende werking hiervan de gistcellen in je mond uitroeien. Kokosnootolie bevat caprylzuur, dat is een natuurlijk doch heel sterk schimmelwerend middel.
Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling (metabolisme). De activering van de stofwisseling zorgt ervoor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen.
Het is heel simpel, nadat je 's ochtends je tanden hebt gepoetst doe je één theelepel kokosnootolie in je mond op een nuchtere maag. Daarmee spoel je gedurende 15 tot 20 minuten je mond. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen. De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Laat de olie door je tanden gaan, onder je tong door en langs je gehemelte. Gorgel niet met de olie want dan krijg je de neiging om het in te slikken. Nu uitspugen in het toilet vanwege de grote hoeveelheid bacteriën. 
Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit te zijn en zit het vol met bacteriën. Als de olie niet wit is heb je niet lang of goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Als je de olie uitspuugd in de wasbak zorg er dan voor dat je de wasbak naspoeld met gekookt water. Er zitten zoveel bacteriën in dat je het eigenlijk beter kunt uitspugen in de w.c. dat is ook de reden waarom je het niet moet inslikken.
Spoel na afloop de mond goed met zout water en poets de tanden en tong schoon, hierbij hoeft er geen tandpasta gebruikt te worden. Pas oil pulling bij voorkeur tweemaal daags toe, maar houdt minimaal eenmaal per dag aan. Drink na afloop twee glazen water: dit zorgt ervoor dat gifstoffen en afvalstoffen beter afgevoerd worden door het lichaam.
Slik de olie nooit door. De olie zit vol bacteriën, die we uit het lichaam willen verwijderen. Met het doorslikken komen deze bacteriën alsnog in het lichaam terecht. Het per ongeluk doorslikken van de olie kan geen kwaad, maar de werking van oil pulling wordt dan wel teniet gedaan.
Pas oil pulling toe op een lege maag, of wacht drie uur na de maaltijd voordat oil pulling wordt toegepast. Drink een half uur van te voren niks mee.
Als oil pulling lang wordt volgehouden boek je de beste resultaten. De ene persoon reageert er nou eenmaal sneller op dan de ander. Acute kwalen kunnen binnen een week of 14 dagen verwijnen, maar bij chronische kwalen kan het zo zijn dat je maanden of zelfs een jaar nodig hebt. Het kan zijn dat je je niet lekker begint te voelen, maar ga dan gewoon door en stop niet met oil pulling. Het betekent dat je lichaam dan bezig is met ontgiften. De eerste resultaten die je ziet zijn het witter worden van de tanden en loszittende tanden gaan weer vastzitten. Er verdwijnen ook ontstekingen in de mond en het bloeden van het tandvlees stopt. De darmen gaan beter functioneren en het bloed gaat beter stromen en je krijgt meer energie.

Niemand heeft een goede wetenschappelijke verklaring gevonden waarom oil pulling werkt, maar er zijn duizenden getuigenissen die suggereren dat het helpt. Oil Pulling is een simpele en effectieve aanvulling op de je andere Candida remedies.