Tea Tree Olie tegen Schimmelinfecties

Tea Tree olie wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en waar kun je het voor gebruiken?
Tea Tree olie is een middel tegen schimmelnagels, schimmelinfecties zowel voor de vrouw als voor de man en een hoop andere ongemakken en kwaaltjes. Het heeft een antiseptische werking op schimmels zoals Candida, bacteriën en virussen. Dit betekent dat de olie bacteriën, schimmels en virussen doodt.

Wat is Tea Tree Olie?
Tea tree olie, ook wel thee boom olie genoemd, is een essentiële olie (etherische olie) met een antiseptische werking op schimmels, bacteriën en virussen. Dit betekent dat de olie bacteriën, schimmels en virussen doodt. Tea Tree olie wordt gemaakt uit de bladeren van de theeboom, Melaleuca Alternifolia, door middel van stoomdistillatie. Deze boom komt van oorsprong uit Australië. Deze theeboom ofwel Tea Tree, kan wel 7 meter hoog worden en de kroon kan een doorsnede van 2 tot 4 meter bereiken. De De boom heeft hele diepe wortels, wat er voor zorgt, dat hij gewoon verder groeit, nadat hij is afgezaagd bij de grond of door bosbrand is vernield.

Waar vind je Tea Tree bomen?
Van oorsprong groeien deze bomen in Australie, voornamelijk aan de oostkust in Bungawalbyn Vallay, het gebied tussen Port Macquarie en Cape York. Op kleine schaal wordt de Tea Tree boom ook in Zimbabwe, India en Indonesië geteeld.

Wat zijn de eigenschappen van Tea Tree Olie?
Tea Tree olie kan niet de oorzaak van de kwaal bestrijden, maar heeft wel meerdere eigenschappen die het lichaam bij het genezingsproces positief ondersteunen. De olie heeft o.a. een schimmelwerende werking en is pijnstillend, vermindert jeuk en remt de ontwikkeling van ettervormende bacteriën. De olie is in vet oplosbaar en vet oplossend, daardoor heeft het een ontzettend goed vermogen om diep in de huid en het daaronder liggende weefsel door te dringen en ook daarop berust een deel van de krachtige antibacteriële werking. Tea Tree olie stimuleert het afweersysteem van het lichaam.

Toepassingen van Tea Tree Olie
Je kunt de olie op verschillende manieren toepassen. Je kan de olie verdunnen in water of mengen met een andere olie, of gewoon puur gebruiken. De olie wordt vooral toegepast in allerlei cosmeticaproducten, om bacteriën, schimmels en virussen te doden.

10 toepassingen voor tea tree etherische olie zijn:
Chi Tea Tree Olie tegen Schimmelinfecties

1 Ontstekingen
Ontstekingen kun je behandelen met Tea tree olie, leg een paar minuten een warm washandje met tea tree olie op het ontstoken gebied, of druppel een beetje onverdunde tea tree olie op de ontstoken huid. Herhaal dit met tussenpozen, totdat de ontsteking verdwenen is.

2 Wratten
Wratten kun je met de krachtige antivirale eigenschappen van Tea Tree olie te lijf gaan. Breng onverdunde Tea Tree olie met een wattenstaafje, direct op de wrat aan. Herhaal meerdere keren per dag.

3 Acne
Was je gezicht tweemaal daags met wat lauw water met daaraan Tea Tree olie toegevoegd of behandel de plekjes met onverdunde olie. Daarna een hydraterende crème gebruiken, zodat de huid niet uitdroogt.

4 Roos
Roos of een schilferige hoofdhuid: voeg aan je normale shampoo een 15-tal druppels Tea Tree olie toe en was hiermee het haar. Hoofdluis kun je verdrijven door de shampoo in het haar te masseren , 10 minuten laten inwerken en uit spoelen. Herhaal 1x per dag totdat luizen en neten zijn verdwenen. Regelmatig gebruik zal ook hoofdluis voorkomen.

5 Wondjes
Wondjes desinfecteren: kleine snij wondjes kun je schoon maken en de wond desinfecteren met Tea Tree olie.

6 Koortslip
Stip bij het eerste gevoel van jeuk of branderigheid aan met de pure Tea Tree olie, er is een grote kans dat het virus dan in de kiem gesmoord wordt. Is de koortslip al doorgedrongen dan kun je met een wattenstaafje ook de koortslip aanstippen, hij droogt dan sneller uit.

7 Jeuk
Verlichten van jeuk bijv. na een insectenbeet, een paar druppels Tea Tree olie direct op de beet en de jeuk word minder, om de 2 uur herhalen totdat de jeuk is verdwenen.

8 Verkoudheid, bronchitis, astma en kinkhoest: stomen met Tea Tree olie verlicht de klachten.

9 Blaasontsteking
Voeg Tea Tree olie toe aan het water van een zitbad.

10. Schimmelinfecties
Bij schimmelinfectie op de nagels, de Tea Tree olie rechtstreeks met een wattenstaafje op de besmette nagel en nagelriemen aanbrengen. Bij voetschimmel of zwemmerseczeem een voetenbadje maken met enkele druppels Tea Tree olie, een aantal dagen herhalen. Tot de infectie verdwenen is.

Let op!
Het is een 100 % natuurlijk product en is volkomen veilig zolang het alleen uitwendig gebruikt wordt. Over het algemeen kan je zeggen dat geen enkele essentiële olie voor inwendig gebruik geschikt is. De olie is heel giftig wanneer het ingeslikt wordt. Houd de olie dan ook altijd uit de buurt van kleine kinderen en zeker huisdieren. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen de olie beter even laten staan.

Bijwerkingen
Je moet de olie altijd met mate gebruiken. Het is namelijk een erg krachtig middel. Bij veelvuldig gebruik, kan de huid een beetje geïrriteerd raken. Stop direct met het gebruik van de olie wanneer je hier last van hebt.

Allergische reactie
Voor bijna alle mensen is de olie veilig zolang het uitwendig gebruikt wordt. Alleen bij een heel klein percentage van de mensen kan er een allergische reactie optreden. Je kunt testen of je allergisch bent, door met een wattenstaafje een klein druppeltje van de olie op de onderarm te smeren. Als er na 24 uur geen reactie heeft opgestreden, ben je niet allergisch en kan je het verder prima gebruiken.

Bewaren
Wanneer je tea tree olie koopt, zit dit meestal in een donker potje. Dit is niet zonder reden. De olie kan het beste op een donkere, koele en droge plek bewaard blijven. Door licht, vocht en warmte zou de chemische samenstelling van de olie kunnen veranderen en dus mogelijk een minder goede werking kunnen krijgen.

Voor verzorgingsproducten, voedingssupplementen, ingrediënten voor je candida recepten en meer producten die je kunnen helpen van je schimmelinfectie af te komen, kun je kijken op de Candida winkel Candidawijzer

Geen opmerkingen: