10 minuten Erwten Pesto Wintersoep


De makkelijkste Candida wintersoep EVER. 

Mijn kookbuien zijn nogal wisselend. Ik heb periodes waarin ik heel fanatiek aan het experimenteren ben en verschillende soorten gerechten maak. Maar ik heb ook periodes waarin ik zo snel mogelijk iets lekkers én gezonds op tafel wil zetten. Dan zit ik echt niet te wachten op recepten met een ellenlange ingrediënten lijst. 

Jules van thestonesoup.com heeft inmiddels weer een heel makkelijke en gezonde soep gemaakt. De soep bestaat uit 2 ingrediënten die je in je lokale supermarkt kan halen; dieprvies erwten en pesto. Het handige is dat je deze erwten een avond van tevoren niet hoeft te weken om ze vervolgens nog eens twee uur te koken voor ze gaar zijn. Bevroren erwten doe je in een pan en in een mum van tijd heb je er een heerlijk gerecht mee gemaakt. Voor Jules zelf zijn het twee ingrediënten die ze altijd in haar voorraadkast heeft, heel handig als je vrijwel niets meer in huis hebt of als je geen tijd hebt en snel wat op tafel moet zetten, of als je thuis komt na een lange dag werken en weinig energie meer over hebt.

Erwten Pesto Wintersoep
Voor 2 personen
Als je binnen 10 minuten een maaltijd op tafel wil hebben.

Ingredienten
500 gram bevroren erwten
2-4 eetlepels pesto

Bereidingswijze
1. Breng 2,5 cups water aan de kook in een medium grote pan.
2. Voeg de erwten toe en kook ze 5 minuten,  of tot de erwten heet en zacht zijn.
3. Pureer met een staafmixer. Roer de pesto er doorheen en voeg wat meer toe naar eigen smaak. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Variaties
veganistisch / zuivelvrij – vervang de pesto door een flinke handvol basilicum of gebruik een basilicum of rucola pesto zonder toegevoegde zuivel zoals parmezaanse kaas.
Geen pesto? –  de erwten zorgen op zichzelf al voor een heerlijk pure soep of voeg een beetje parmezaanse kaas toe.

Bekijk de video van Jules
http://youtu.be/VNCwqz9ylXA

Meer Candida Recepten.

Voor ingrediënten, verzorgingsproducten, voedingssupplementen en meer producten die je kunnen helpen van je schimmelinfectie af te komen kun je kijken op de online webshop Candidawijzer

Geen opmerkingen: