Candida Test

Hoe kom je er nu achter of je last hebt van Candida?
Voordat je aan het Candida Dieet begint is het wel verstandig om te testen of je daadwerkelijk last hebt van een overgroei aan Candida. Er zijn een hoop verschillende manieren om te testen of je Candida hebt.  Binnen de reguliere en alternatieve geneeskunde verschillen de meningen nogal onderling.
Hieronder vind je ze allemaal op een rijtje.

De Spuugtest
Via de Candida Spuugtest heb je snel, gratis en morgenochtend al een antwoord op je vraag of je Candida hebt. Lees verder op de volgende pagina over wat de Candida Spuugtest inhoudt en hoe je de test doet.

De Candida Vragenlijst van Dr. William G. Crook
Als je wil weten of je gezondheidsproblemen door een gistgevoeligheid komen, vul deze uitgebreide vragenlijst dan in.
Hij is gemaakt door dr. William G. Crook. Deze arts ontwikkelde een scoreformulier, waarbij aan iedere klacht een aantal punten wordt toegekend. Hoe hoger de score, des te groter de kans dat je aan het Candida Syndroom lijdt. Dit formulier wordt inmiddels al meer dan 25 jaar gebruikt in de alternatieve geneeskunde om de diagnose te stellen.

Ontlasting onderzoek
Voor een diagnose van een candida-infectie in de darm is een ontlastingonderzoek ook een optie. Hierbij is het van belang dat er wordt getest op de aanwezigheid van schimmels (is er sprake van Candida Albicans en hoe is de Nystatine-resistentie van eventuele schimmels), maar ook op de PH-waarde van de ontlasting (is er sprake van een verstoorde zuurgraad), de verwerking van koolhydraten, eiwitten en vetten (is er sprake van een spijsverteringsstoornis), de toestand van de darmflora (is er sprake van een darmflora dysbiose, dit  is een verstoring in de bacteriën balans) en parasieten (belangrijk is dat dit onderzoek op basis van TFT onderzoek wordt gedaan).Levend Bloed Analyse
Een Levend Bloed Analyse is een aanvulling op een regulier bloedonderzoek. Door middel van één klein prikje en een druppel bloed kan het bloed worden geanalyseerd. Via een vingerprik worden er wat bloeddruppels afgenomen en onder de microscoop bekeken. Het beeld wordt ook weergegeven op een scherm, dus je kunt je eigen bloed uitvergroot zien.
Wil je hier meer over lezen kijk dan op de pagina Wat is een Levend Bloed Analyse. Daar word ook beschrven hoe het in zijn werk gaat en hoe de meningen verdeeld zijn over de LBA.

Bioresonantie
In de Bioresonantie therapie wordt op energetisch niveau (het niveau van trillingen, frequenties e.d.) getest door welke stoffen iemand ziek is geworden, om vervolgens deze stoffen ook met behulp van Bioresonantie te verwijderen. In het geval van een Candida Albicans Schimmel wordt de behandel methode erop ingesteld je binnen korte tijd van de overgroei aan schimmels te verhelpen. Deze methode is pijnloos.

Vegatest
De Vega Gezondheidstest is al vele jaren in Duitsland een ingeburgerde testmethode. De Vega Gezondheidstest is een zgn. bioresonantietest, die is gebaseerd op het resoneren van elektromagnetische trillingen en het op elkaar passen van elektromagnetische golven en velden. Hierbij wordt de weerstand gemeten op een willekeurige plaats op de huid. Met de Vegatest-methode kunnen uitspraken worden gedaan over zwakke organen, belasting door pesticiden of insecticiden, een gebrek aan bepaalde stoffen, aanwezige parasieten, vergiftigingen met zware metalen, overgevoeligheid voor bepaalde levensmiddelen en allergische reacties. De Vegatest-methode onderzoekt ook de oorzaken van pijn en chronische en verborgen ontstekingshaarden, vaak is er dan een uitgebreide test noodzakelijk om te kijken waar de ontstekingshaarden zich bevinden en waar het door veroorzaakt wordt. Vaak zien we een bacterie of een schimmel infectie wat de chronische klachten kunnen veroorzaken.

Haaranalyse
De Haar-Biotest of Haar-diagnose is een nieuwe technologische ontwikkeling op het gebied van onderzoek, maar gebasseerd op de Radionica, inmiddels meer dan 100 jaar oud. Haar maakt deel uit van uw lichaam (net als urine, bloed en ontlasting) en herbergt uw unieke DNA gegevens en andere belangrijke informatiebronnen over het functioneren van uw lichaam. Elk mens en dier bezit een fijnstoffelijk veld. Alhoewel dit veld voor het oog niet zichtbaar is weten Radionica-deskundigen inmiddels dat blokkaden en storingen in dit veld vaak de oorzaak zijn van ziekten en symptomen. Met de Haar-biotest is het mogelijk onderzoek te doen naar het functioneren van uw lichaam. Dooreen plukje haar te analyseen, worden de informatiebronnen in het fijnstoffelijk veld aangesproken. Zo wordt gekeken naar de organen, emotionele problemen, zenuwstelsels, hormonen, spieren en gewrichten, bloedvaten, schimmels zoals Candida maar ook virussen zoals Pfeiffer, bacterieen Borrelia (tekenbeet), ME - vermoeidheid, Fibromyalgie en allergieen zoals voor Melk. Momenteel kan ik hiervan maar één behandelaar vinden in Nederland.

Kinesiologie
Kinesiologie berust op het gebruiken van zogenaamde spiertesten, om disbalansen te vinden in het lichaam op structureel, chemisch, emotioneel en energetisch niveau en om de energetische veranderingen te evalueren.  Stoffen worden gescreend, dit gebeurt via het testen van spieren.
Terwijl de stof wordt vastgehouden, wordt een spier getest. Als de spier ‘zwak’ test, ervaart het lichaam de stof als stress, de stof kost het lichaam energie.Daarna kan door het aanraken van orgaanpunten getest worden welke organen stress ondervinden van de stof. Zonodig volgt er een behandeling van de stof.
Dit gebeurt door de blaasmeridiaan (die verbonden is met het overlevingssysteem) te stimuleren. Het lichaam wordt hierdoor als het ware opnieuw geprogrammeerd op het feit dat de stof niet meer schadelijk is voor het lichaam. In eerste instantie wordt gescreend op de eerste 5 basis mixen: Eimix, Calcium mix, Vitamine C, Vitamine B-complex en Suiker. Als de basis 5 sterk testen, kunnen we door gaan met meer individueel storende stoffen zoals huisstofmijt, dieren, pollen, gist, candida, bomen, tarwe, gluten etc.
Zo wordt een op ieder individueel behandelprogramma afgestemd. Kinesiologie is een mix van aspecten uit de Chinese geneeskunde, de meridianenleer, de acupunctuur, chiropractie, voedingsadviezen en orthomoleculaire therapie.

De volgende vraag is nu natuurlijk, hoe behandel je een Candida-Infectie? Hierover kun je meer informatie vinden op de pagina Candida Dieet.