Candida Spuugtest

Wat is de Candida Spuugtest?
Van alle testen die er zijn om te kijken of je last hebt van een Candida schimmleinfectie (Candidiasis) is dit de meest simpele methode.

De Candida Spuugtest is Gratis!
Je kan deze simpele gratis spuugtest gewoon thuis doen om te beoordelen of je misschien een potentieel candida probleem hebt. Normaal speeksel is gezond maar wanneer Candida je lichaam aanvalt, bevat zelfs je speeksel Candidasporen.

Wat moet je doen?
Vul een helder glas met water en zet het ’s nachts naast je bed. Laat zodra je wakker wordt een beetje 's morgens een beetje speeksel uit je mond los en spuug het in het glas water. Het is belangrijk dat niets de mond of lippen raakt voordat dit gebeurt, om een nauwkeurige resultaat te garanderen. Drink dus geen water, borstel je tanden niet en kus zelfs je partner niet!
Laat het nu gewoon met rust. Controleer het water elk kwartier gedurende een uur.

Gezond speeksel zal duidelijk herkenbaar zijn; het zal het drijven op de oppervlakte en het zal langzaam in het water ontbinden, zonder “wolkachtig” te worden en zonder te zinken. Er zijn normaal gesproken enkele luchtbellen of er is een beetje schuim aanwezig.
Candida bevattend speeksel heeft meerdere kenmerken die wijzen op een Candida Albicans overgroei:
1) Draadjes speeksel zinken naar de bodem van het glas.
2) Helder speeksel dat zinkt naar de bodem van het glas, en op een “wolk” lijkt..
3) Vlekjes die in het water zweven.
Des te meer draadjes en “wolkjes”, en hoe sneller het zich ontwikkelt, hoe groter de kans op een Candida albicans begroeiing.
Als je speeksel tekenen vertoont van Candida overgroei, is het verstandig om een medische Candida test aan te vragen. Denk hierbij aan een bloed- en ontlastingonderzoek. Mocht je meer informatie willen over de verschillende testen die er zijn voor Candida kijk dan op de pagina Candida Test.Wanneer heb je geen Candida-Infectie?
Als er geen strengen of zakkende stukjes zijn en je spuug drijft nog aan één stuk na een uur, dan heb je waarschijnlijk normale hoeveelheden Candida en ben je één van de gelukkigen.

Keer terug naar het overzicht op Over Candida.