Baden onder het slot van Bad Bentheim

Herken je dat gevoel? Als je net een lange wandeling hebt gemaakt in winters weer en toe bent aan een open haard en een lekkere warme maaltijd? Maar het lokale restaurant waar je in belandt is het net niet qua menu.
Tot mijn verassing hadden ze afgelopen weekend in de Watermolen in Singraven, Twentse boekweit pannekoeken op het menu staan. Daar kan een mens blij van worden. Glutenvrije boekweit pannekoeken naar grootmoeders recept. Past op zo'n winterse dag prima in het candida dieet.Duitse kost om van te smullen zo lekker
Gasthaus Alter Bismarck GmbH
Alter Bismarck in Bad Bentheim
Doordat ik een hotelvoucher had te spenderen belandde ik dit weekend in Twente voor een bezoek aan Ootmarsum en in Duitsland voor een bezoek aan Bad Bentheim. Bad Bentheim staat vooral bekend om het slot wat boven het kleine plaatsje uittoornt, maar wij vonden het eten en de sauna eigenlijk veel lekkerder. De beste Flammkuchen (Tarte Flambee) hebben we bij Chez Marie op, een Franse bistro. Flammkuchen zijn de Duitse versie van de tarte flambee van de Fransen uit de Elzas. Flammkuchen hebben een dunnere bodem dan de pizza en bestaan uit witmeel, ei en water. Er zit dus wel witmeel in maar geen gist. 's Avonds kun je in Bad Bentheim heerlijk Duitse maaltijden eten in de Alter Bismarck.  

Kuren onder het slot
In Bad Bentheim hebben we een bezoek gebracht aan Spa7. Een klein en gemoedelijk saunacomplex dat bij een wellness hotel hoort met 6 sauna's. Ik was nog nooit in een saunacomplex in Duitsland geweest maar was onder de indruk van de service van de Duitsers, die is erg vriendelijk. Er staat ook vers fruit, sap en water tot je beschikking. In Nederland moet je al gauw voor alle extra's betalen.
Naar de sauna gaan is een manier om het wegwerken van afvalstoffen te verhogen en wat druk van je immuunsysteem af te nemen. Dit werkt op verschillende manieren. Ten eerste is je huid je grootste orgaan en verantwoordelijk voor 15% van het afvoeren van afvalstoffen. Een effectieve sauna opent je poriĆ«n en zorgt ervoor dat een grotere hoeveelheid afvalstoffen uit je lichaam kan. Ten tweede verbeterd de sauna je bloedcirculatie en helpt het je lever afvalstoffen en micro-organismen uit je bloed te verwijderen. 
Spa7 in Bad Bentheim

Glutenvrije Twentse Boekweit Pannekoeken
Onze laatste dag besloten we een wandeling in de omgeving te maken. Na een rondje door de sneeuw hadden we wel zin in wat warms. Op het landgoed Singraven ligt een oude watermolen waar inmiddels alweer de vierde generatie van de familie Dissel de gasten ontvangt. Het restaurant heeft een charmant ouderwetse sfeer en er zijn twee open haarden die op winterse dagen aangestoken worden. Het personeel loopt rond in tenue en is erg gastvrij. Bij het openslaan van het menu viel mijn oog gelijk op de rij boekweit pannekoeken. Een oud twents recept wat broer en zus Dissel nog van hun oma hebben overgenomen. Bij navraag blijkt dat als je de pannekoeken geheel glutenvrij wil dit er wel even bij moet zeggen. Maar dat duurt niet lang, ze staan zo op tafel. Heerlijk, om je vingers bij af te likken.

Na zo'n weekend moet je wel weer even aan de groenten, want de koolhydraten hebben rijkelijk gevloeid.

Watermolen Singraven
Restaurant de Watermolen

Geen opmerkingen: